Mes turime 441 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4568
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14755
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90785
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Klaidą reikia ištaisyti

2017 m. liepos 29 d., šeštadienis Nr.53 (1682)

Perskaičius naujienų portale „lrytas.lt“ straipsnį „Už romų mušimą teistas buvęs politikas įsivėlė į konfliktą su 16-mete“, tenka apgailestauti dėl įvykių Švenčionėliuose šių metų liepos 5 dieną. Dėl šio incidento pradėtas ikiteisminis tyrimas ir, reikia tikėtis, kad arti dabartinės rajono valdžios esantis UAB „Švenčionių švara“ direktoriaus pavaduotojas Gintautas Steckis netrukdys tam procesui.

Beveik prieš mėnesį įvykusiame savivaldybės tarybos posėdyje pareiškiau nuomonę apie neobjektyvų biudžeto lėšų paskirstymą rajono sporto klubams. Švenčionių rajono mero Rimanto Klipčiaus vadovaujama Kūno kultūros ir sporto programų projektų vertinimo komisija pasiūlė skirti kultūrizmo klubui „Ąžuolas“ (vadovas jau minėtas G.Steckis) 2500 eurų sporto inventoriui įsigyti. Palyginkime: sėkmingai veikiantis Švenčionių gatvės vaikų futbolo klubas „Kūna“ gavo tik 200 eurų, o Pabradės sportinių žaidimų klubas „Pabradė“, dalyvaujantis Vilniaus regiono ir sekmadienio futbolo lygų čempionatuose, tik 600 eurų. Šio klubo prezidentas Viačeslav Meškov dar rūpinasi kritinėje būklėje esančio Pabradės miesto stadiono priežiūra, o klubo treneris Grigorij Kisel beveik kas mėnesį organizuoja įvairius futbolo turnyrus, kuriuose dalyvauja keli šimtai moksleivių.

Praeitą savaitgalį vykusiame Lietuvos lengvosios atletikos čempionate puikiai pasirodė Švenčionėlių sporto klubo „Aitvaras“ atstovai, po savaitės vyksiančiame pasaulio lengvosios atletikos čempionate dalyvaus tarptautinės klasės sporto meistrai Živilė Vaiciukevičiūtė ir Genadij Kozlovskij, Pabradės sportinio ėjimo klubo (vadovas Viktoras Meškauskas), auklėtiniai. Šiems klubams ši R.Klipčiaus vadovaujama komisija rekomendavo skirti aukšto meistriškumo sportininkų pasiruošimui ir dalyvavimui tarptautinėse varžybose panašią sumą kaip G.Steckio vadovaujamam klubui, įsikūrusiam pastato rūsyje, kur sąlygos sportuoti yra labai blogos.

Didesnio pažeminimo šiems geriausiems šalyje lengvaatlečių kubams jau negali būti.

Dėl susidariusių aplinkybių, kurias dar ne visas aprašiau, siūlau rajono vadovams sustabdyti lėšų skyrimą G.Steckio vadovaujam klubui. Reikia taip pat papildomai išsiaiškinti šio klubo galimybes efektyviai panaudoti labai brangias mokesčių mokėtojų lėšas.

Sporto ir kūno kultūros puoselėtojai, aukodami tam daug asmeninio laiko ir dvasinės energijos, yra labai jautrūs. Tad teisybė yra vertybė ne tik teisinėje sistemoje ar politikoje, bet ir sporto pasaulyje.

Kęstutis TRAPIKAS

Savivaldybės tarybos narys

 
Reklaminis skydelis