Mes turime 354 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1627
mod_vvisit_counterŠią savaitę:34003
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:115752
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Skamba laimės varpeliai

2017 m. rugpjūčio 12 d., šeštadienis Nr.57 (1686)

Kokių tik nėra būdų laimei prisivilioti: ir laimės paukštė, ir keturlapis dobilas, ir penkialapis alyvos žiedelis... Visų ir neišvardinsi. Yra ir laimės varpelis. Ir kaip gi nebus, nes laimės varpelius kūrė daug darbščių rankelių ir šiltų širdelių iš Pabradės lopšelio-darželio „Varpelis“ ir daugelio kitų, dalyvavusių respublikinėje ikimokyklinio ugdymo kūrybinių darbų parodoje „Laimės varpelis“. Dar pavasarį šią parodą organizavo minėtasis lopšelis-darželis ir Švenčionių rajono švietimo pagalbos tarnyba.

Parodoje buvo kviečiame dalyvauti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų bendruomenių nariai. Jų fantazijai ir saviraiškai buvo suteiktos neribotos galimybės. Pinti, nerti, megzti, velti, klijuoti, lipdyti, siūti ir dar įvairiausia technika pagaminti varpeliai traukte traukia akį, žavi kruopščiu atlikimu ir nežabotu kūrybiniu polėkiu.

Pasak parodos organizatorių, toks ir buvęs tikslas – kurti tradicinį ar netradicinį inovatyvų varpelį,; skatinti ikimokyklinio ugdymo įstaigų bendradarbiavimą ir kūrybiškumą, domėtis varpelio atsiradimo istorija Lietuvoje. Varpelio dizainas, spalvos, medžiagos ir dydis buvo pasirenkamas savo nuožiūra.

O kokia gi laimė, jeigu ja nepasidalinsi su kitais. Laimė – toks reiškinys, jeigu ja daliniesi, ji tik didėja ir laimingų žmonių ratas plečiasi.

Taigi paroda „Laimės varpelis“ visą mėnesį viešėjo Pašaminės kaimo bibliotekoje. Jos vedėja Loreta Jusienė džiaugėsi eksponatų gausa ir įvairove, pagyrimo žodžių negailėjo ir bibliotekos skaitytojai, smalsiai apžiūrinėję eksponatus ir sėmęsi idėjų bei įkvėpimo joms įgyvendinti.

Mūsų inf.