Mes turime 253 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1401
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19945
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67271
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kasdien – šokiai, šokiai, šokiai

2017 m. rugpjūčio 19 d., šeštadienis Nr.58 (1687)

Švenčionėliuose kultūros centre visą šią vasariškai karštą savaitę vyksta Daivos Gerojimaitės vadovaujamos šokių ir laisvalaikio studijos „Dorada“ pramoginių šokių dienos stovykla.

Susirinkęs gausus būrys įvairaus amžiaus šokėjų iš Švenčionėlių, Švenčionių, Molėtų, Kupiškio, Zarasų kasdien rimtai dirba net dviejose studijose. Mokytojai Daivai talkina ir kolegos šokėjai Vytenis iš Zarasų bei Davidas iš Molėtų. Kartu su vaikais iš Kupiškio atvyko ir Daivos kolegė trenerė Aušra.

Kasdien nuo ankstaus ryto iki vėlaus vakaro Švenčionėlių kultūros centre džiugiai gyva: skamba melodinga pramoginių šokių muzika, grindimis kaukši daugybė šokio batelių, o tarp muzikos garsų vis nenutyla trenerių: „Viens, du, trys...“

Būrys įraudusių, pavargusių, bet laimingų vaikų seka mokytojų žingsnelius, akis, rankų plastiką, kūno judesius, įsiklauso į ritmo skaičiavimą ir kartoja, kartoja, kartoja... Tada trumpas poilsis pievelėje prie kultūros centro ant pledų, gaivaus vandens gurkšnis, lengvi užkandžiai ir vėl šokio žingsnelių kartojimas.

„Dorados“ puslapyje puikuojasi garsios amerikiečių šokėjos Marthos Graham mintis: „Niekam nerūpi, kad jūs negalite šokti tobulai... Geras šokėjas ne tas, kuris tobulai atlieka techniką, o tas, kuris šoka su aistra“. Tačiau, kad ir kokia aistra dega jaunųjų šokėjų akys, techniką šlifuoti vis dėlto reikia. Marthos Graham sukurta šokio technika iš pagrindų pakeitė Vakarų šokio kultūrą, o jos vis dar mokoma visame pasaulyje.

Na, o kaip pavyko stovykla, organizatoriai parodys ir visuomenei. Daiva Gerojimaitė ir jos surengtos pramoginių šokių stovyklos dalyviai bei mokytojai sako kviečiantys visus šokio gurmanus rugpjūčio 19 dieną 15.00 val. į Švenčionėlių kultūros centrą įvertinti šokėjų pasiektus rezultatus visos šokių stovyklos metu. Kviečiami visi tėveliai, draugai, seneliai ir visi, kurie nori kartu pasidžiaugti. Čia vyks atvira šokių ir laisvalaikio studijos „Dorada“ treniruotė.

Irena POŽĖLIENĖ