Mes turime 296 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3148
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13335
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89365
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Artėjančiam Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui – dainų popietė Švenčionėliuose

2017 m. rugpjūčio 30 d., trečiadienis Nr.61(1690)

Artėjant Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui, daugėja ir šiai ypatingai progai skirtų renginių. Švenčionėlių kultūros centre valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimui taip pat stengiamasi suteikti kuo daugiau iškilmingumo.

Paskutinį kalendorinės vasaros sekmadienį Švenčionėlių miesto kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Gabija“ (vadovė Vanda Miloš) ir Ignalinos rajono Linkmenų kaimo klubo etnografinis ansamblis „Linkmena“ (vadovė Ona Kliševičienė) pakvietė švenčionėliškius į dainų popietę „Tu, Lietuva, tu mana“. Renginį vedė Švenčionėlių kultūros centro meno vadovė Vida Vilutienė.

Šiuos du kaimyninių rajonų ansamblius sieja graži ir netrumpa kūrybinė draugystė, o sumanymų, naujų idėjų ir energijos nestokojanti muzikantė ir dainų kūrėja Vanda Miloš mėgsta ir kaimynus pasikviesti į svečius, ir pati išvykti į kūrybines keliones. Juk ne veltui „Gabija“ buvo tituluota daugiausia koncertinių išvykų surengusiu kolektyvu Švenčionėlių kultūros centre.

Šįkart „Gabija“ koncertavo namuose ir dar pasikvietė draugus – „Linkmenos“ ansamblį. Ypatingai progai – Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui – buvo parengta ir ypatinga programa: dainos apie Tėvynę Lietuvą, gimtinę, tėviškę.

Koncertą žiūrovai sutiko šiltai, gausiai apdovanojo plojimais, gėlėmis ir jaudinančiais padėkos žodžiais. Ypač jaudinančiai pasisakė p. Vandos kolegės iš Trečiojo amžiaus universiteto.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis