Mes turime 143 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3668
mod_vvisit_counterŠią savaitę:10404
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:54387
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Mokslo metai Švenčionėlių meno mokykloje prasidėjo koncertu

2017 m. rugsėjo 6 d., trečiadienis Nr.64(1693)

Rugsėjo pirmoji išaušo graži, sausa ir maloniai šilta. Būriai mokyklinėmis uniformomis šventiškai pasipuošusių mokinių su glėbiais ilgakočių kardelių, įvairiomis spalvomis plieskiančių jurginų ir kitokių gėlių jau nuo ryto pasipylė į gatves, pripildydami jas smagaus vaikiško krykštavimo ir jaunatviško klegesio. Mokyklose vyko šventiniai renginiai.

Švenčionėlių meno mokykla tradiciškai Mokslo ir žinių dieną – rugsėjo 1-ąją – pasitiko šventiniu mokinių koncertu. Kad būtų drąsiau, pirmokėlius į salę palydėjo vyresnieji. Jie ir trumpą koncertą parengė. Koncertavo fortepijonininkai, smuikininkai, kanklininkai, dainininkai – šioje mokykloje kiekvienoje specialybėje yra nemažai respublikinių ir tarptautinių apdovanojimų pelniusių mokinių, salė buvo papuošta jaunųjų dailininkų ir jų mokytojų paveikslais ir meninėmis kompozicijomis.

Sveikinimo žodžius vaikams, mokiniams, tėveliams, mokytojams ir svečiams tarė mokyklos direktorė Rita Politienė, supažindinusi pirmokėlius ir su būsimaisiais jų mokytojais.

Meninio ir kultūrinio ugdymo svarbą pažymėjo ir šventėje dalyvavęs Švenčionių r. savivaldybės tarybos narys Vytautas Vigelis, pasveikinęs mokinius ir mokytojus su naujaisiais mokslo metais, naujų darbų, naujų meninių ieškojimų ir pasiekimų pradžia.

Mūsų inf.