Mes turime 316 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4805
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14992
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91022
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Apie liūdnus įvykius – su humoru

2017 m. rugsėjo 6 d., trečiadienis Nr.64(1693)

Apie liūdnus įvykius – linksmai. Taip galima būtų pasakyti, apsilankius Švenčionėlių miesto bibliotekoje, kur jau kuris laikas veikia profesionalaus karikatūrų ir šaržų meistro Ramūno Vaitkaus piešinių, kuriais iliustruota Varlam Šalamov knyga „Kolymos apsakymai“. Knygą 2015 metais išleido leidykla „Briedis“.

Knygos autorius pasakoja apie liūdnas situacijas, apie gyvenimą lageriuose, pasakoja su humoru ir ironija. Tuos pasakojimus papildo taikliai piešiniuose pavaizduotos aprašomos situacijos. Pasižiūri į piešinius ir nejučiomis kyla noras paimti ir perskaityti storą knygą. Gaila, kad tos knygos ir su žiburiu bibliotekose nerasi. Čia gi ne meilės romanai, kuriuos mielai platina ir bibliotekose. Tiesa, prie parodos yra padėta knyga „Kolymos apsakymai“, bet tai man asmeniškai Ramūno dovanota knyga. Manau, kad pasižiūrėjus parodą ne vienam kils noras ir knygą perskaityti.

Beje, tai ne pirma Ramūno Vaitkaus paroda mūsų rajone. Prieš keletą metų žiūrovai jau turėjo puikią progą susipažinti su jo smagiais piešiniai. Tad ir šis antrasis susitikimas su Švenčionėlių bibliotekos lankytojais, manau, pastariesiems paliks gerus įspūdžius.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis