Mes turime 316 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1874
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12061
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88091
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Alinos Vinikienės išaugintas svogūnas pretenduoja į Lietuvos rekordą

2017 m. rugsėjo 13 d., trečiadienis Nr.66(1695)

Tiek ūkininkams, tiek sodininkams bei daržininkams šie metai jau nuo pavasario nepagailėjo įvairiausių siurprizų. Kad ir kaip keista, bet derlius vietomis visai neblogas, o štai Alinos Vinikienės iš Šventos kaimo išaugintas svogūnas milžinas, sveriantis 1330 gramų ir turintis net 47 cm apimtį, pretenduoja į Lietuvos rekordininkus, nes iki šiol užfiksuotas didžiausio svogūno svoris 1124 g ir apimtis 43,5 cm.

Nors „Globus“ rūšies svogūnus gerb. Alina Vinikienė augina jau trečius metus, bet tokių milžinų kaip šiais metais nebuvo užaugę. Pirmais metais didžiausias svėrė 850 g, pernai – 870 g, o šiemet – 1330 g. Tiek jis sveria dabar, praėjus porai savaičių nuo nurovimo, o ką tik išrautas svėrė dar daugiau.

- Šiemet derliumi tikrai negaliu skųstis. Gal metais palankūs, drėgmės buvo nemažai. Šiaip čia ne tik svogūnai, bet ir česnakai, moliūgai dideli išauga. Matėt trejetą moliūgų pūpsančių. Pernai dar didesnių buvo. Dar beaugantį šį svogūną stebėjome. Vis pamatuodavome. Gal dar didesnis būtų išaugęs, bet teko išrauti, nes važiavau pas gydytojus. Teko ir paskutinę karvę Šventos kaime parduoti. Dabar nors Šventos kaime dar ir žmonių yra, ir jaunimo yra, bet karvių jau neliko, dar vienas arklys ganosi. O kalbant apie šių metų svogūnų derlių, tai ir dar keletas buvo tik vos vos mažesni ir svėrė šiek tiek mažiau. O kalbant apie šių svogūnų skonį, tai jie tikrai skanūs, - apie šių metų derlių pasakoja Alina Vinikienė iš Šventos kaimo, o mes tikėkimės, kad jos išaugintas svogūnas milžinas bus patvirtintas Lietuvos rekordininku.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis