Mes turime 168 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1095
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11282
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87312
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Marijos ikonos kelionė

2017 m. rugsėjo 20 d., trečiadienis Nr.68(1697)

Rugsėjo 17d. švęsti XXIV eilinio sekmadienio į Visų šventųjų bažnyčią rinkosi parapijiečiai. 12val. šv. Mišias, aukotojų intencijomis, aukojo parapijos klebonas Medardas. Pirmąjį skaitinį skaitė Simona Pošiūnaitė, psalmę giedojo vargonininkas Bronius ir choristai, antrąjį skaitinį perskaitė Irena Gančėrienė. Po Evangelijos ir pamokslo, kurį pasakė pats klebonas, visuotinę maldą skaitė Onutė Pošiūnienė. Prie didžiojo altoriaus buvo išstatyta Trakų Švč. Mergelės Marijos, Lietuvos Globėjos, ikona. Šv. Mišių metu giedojo tik parapijos senjorų choras. Po šv. Mišių klebonas paskelbė pranešimus, susirinkusiems primindamas, kad tėvai, kurių vaikams sukako 10 metų, gali užrašyti savo atžalas į pasirengimo I-jai Komunijai pamokėles.

Taip pat paskelbė, kad parapijonys, kurie norėtų paimti Trakų Švč. Mergelės Marijos, Lietuvos Globėjos, ikoną į savuosius namus, turi ateiti į zakristiją ir bus įrašyti į „Ikonos kelionės“ tvarkaraštį. Sukalbėjus maldą į Trakų Švč. Mergelę Mariją, Lietuvos Globėją:

O Motina,

kuri protėvių sostinėje pasirinkai savo sostą, ugdyk mūsų žemėje ir širdyse savo Sūnaus karalystę. Valdyk mus taikoje, stiprink mus priespaudoje, guosk nelaimėse. Būk mūsų kraštui maloninga Valdovė, kaip esi buvusi šimtmečiais. Tegu tavo garbės vainiką nūnai praturtina nekaltumo ir meilės perlai, išaugę iš mūsų jaunimo širdžių ir mūsų tautos tikėjimo. Amen.

Trakų Švč. Mergelės Marijos, Lietuvos Globėjos, ikona buvo perduota į Zadvarninkų kaimą ir iškeliavo į Simanaičių namus. Šiuose namuose paveikslas bus iki kito sekmadienio, toliau jį perduos į Bajorų kaimą, ir taip „Ikonos kelionė“ tęstis visus metus iki jubiliejaus pabaigos, t.y. 2018 metų rugsėjo 8 d.

Telaimina ir teišklauso Dievas visus maldingus parapijonis, kurie per Trakų Švč. Mergelę Mariją, Lietuvos Globėją, šaukiasi Aukščiausiojo pagalbos.

Medardas ČEPONIS

Švenčionių dekanas

 
Reklaminis skydelis