Mes turime 154 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3882
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17881
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65207
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Tautinės tapatybės beieškant

2017 m. rugsėjo 27 d., trečiadienis Nr.70(1699)

Rugsėjo 22 dieną Pabradės „Žeimenos“ gimnazijos 8a, G1a ir G4a klasės mokiniai su mokytojomis Alicija Mažutova, Rima Kaušiniene ir Violeta Volskiene mokykliniais autobusais keliavo į tarpukario Lenkijos politinio lyderio Juzefo Pilsudskio gimtinę Zalavą. Čia vyko integruota lietuvių kalbos ir literatūros bei istorijos pamoka netradicinėje ugdymo erdvėje „Tautinės tapatybės beieškant“.

Mums pasisekė: po lietingos nakties rytas buvo giedras ir šiltas. Visi susirinkome prie 1937 m. pasodinto ąžuolo, mokytojai ir mokiniai lietuviškai kalbėjosi apie maršalo biografiją, dvaro likimą, dabartinio memorialo atsiradimo aplinkybes, skambėjo eilės apie tėviškę. Vėliau uždegėme žvakutes, taip pagerbdami daugelį memoriale paminėtų garsių lenkų tautybės žmonių atminimą. Pabaigoje nusifotografavome prie keturių lietuvių už savo lėšas neseniai pastatyto paminklo, ant kurio pacituoti ir šie maršalo žodžiai: „Lietuvis esu ir lietuvišką tvarką jums įvesiu“. Supratome, kad dar daug ką turėsime išmokti ir suprasti apie savo gimtąjį kraštą.

Gabriela SKVOCOVA

Angelė ANDRUKIANEC

8a klasės mokinės