Mes turime 247 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1215
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11402
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87432
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Angelų Sargų ir Policijos dienos minėjimas prasidėjo šv. Mišiomis

2017 m. spalio 4 d., trečiadienis Nr.72(1701)

Jau tapo gražia tradicija Angelų Sargų ir Policijos dieną paminėti Švenčionių Visų Šventųjų bažnyčioje. Ir šį pirmadienį, spalio 2 d., į bažnyčią atėjo gausus būrys uniformuotų Švenčionių RPK pareigūnų. O ir šv. Mišias aukojo beveik visi Švenčionių dekanato kunigai su dekanu Medardu Čeponiu priešakyje, giedojo jaunimo choras.

- Dievas trokšta, kad mes iš jo imtume pavyzdį, kad gyventume šviesoje, o ne tamsoje, kad jūsų šeimos ir aplinka visi kartu būtų globojami Angelų Sargų ir vedami į šviesų gyvenimo kelią. Toks yra jūsų pašaukimas, tokia yra šios dienos šventė, už ją atsidėkokime Dievui melsdami išminties, stiprybės, atsakomybės, - kreipdamasis į policijos pareigūnus pamokslo metu kalbėjo Švenčionių dekanas Medardas Čeponis.

Apie nelengvą policijos pareigūno profesiją, apie svarbų artimųjų palaikymą ir supratimą kalbėjo beveik visi Vilniaus APVPK Švenčionių RPK pareigūnai ir darbuotojus su Angelų Sargų, Policijos diena pasveikinti atvykę svečiai. Iš tiesų pasirinkdami policijos pareigūno profesiją žmonės priima didelę atsakomybės naštą už visuomenę. Kaip ten bebūtų, bet atsitikus nelaimei, ar tai būtų eismo įvykis, ar vagystė, ar susidūrimas su niekšais, pirmiausia pagalbos kreipiamės į policijos pareigūnus. Ir tokių šventinių dienų kaip spalio 2-oji – Angelų sargų, Policijos diena – policijos kasdienybėje nėra daug. Dažniausia tenka skubėti tai šeimyninių konfliktų gesinti, tai eismo pažeidėjus vaikytis arba kantriai po kruopelytę rinkti įkalčius, kad nusikaltimą padaręs pilietis sulauktų atpildo.

Profesinės šventės proga nemažam būriui Švenčionių RPK pareigūnų buvo įteikti apdovanojimai. Neminėsiu visų pareigūnų, kuriems buvo įteikti apdovanojimai, užimamų pareigų ir turimų laipsnių, nes dabar tai gana ilgos tirados, o paminėsiu tik vardus ir pavardes.

Švenčionių rajono mero padėkos buvo įteiktos Gintarui Vigeliui, Sergejui Platonovui, Tomui Šavdiniui, Vidui Builiui, Boženai Vainickienei, Aušrai Mikštienei, Denis Bryliov, Genadijui Čopui, Piotrui Dementjevui ir Gintautui Jasiulioniui.

Vilniaus AVPK viršininko įsakymu buvo apdovanoti Arvydas Tverijonas – trečiojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nuopelnus“. Antrojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą“ apdovanoti: Valerijus Garbulis, Inga Bieliauskienė ir Jurgita Jakštonienė. Trečiojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą“ apdovanota Rima Ilgevičienė.

Padėka už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybą apdovanotos Vida Mikulėnienė ir Aurelija Jurkėnienė.

Irenai Leleivienei įteikta vardinė dovana – laikrodis.

Trečiojo laipsnio atminimo ženklu „Už ištarnautus metus“ apdovanota Aušra Mikštienė ir Valentinas Juršėnas. Keliems Švenčionių RPK pareigūnams apdovanojimai bus įteikti Vilniuje.

Trečiojo laipsnio atminimo ženklas „Už ištarnautus metus“ bus įteiktas Jurijui Aleksejevui, o ketvirtojo laipsnio atminimo ženklas „Už ištarnautus metus“ bus įteiktas Vasilijui Bachvalovui ir Ivanui Kirilovui.

Policijos pareigūnus profesinės šventės proga pasveikino ir LR Seimo nariai Gintautas Kindurys ir Vytautas Rastenis, Ignalinos pasienio užkardos vadas Saulius Tamulevičius, prokuratūros vardu pasveikino prokurorė Irina Kurilo, teismo vardu – teisėja Nijolė Lisauskienė. Padėkos žodį policijai tarė Švenčionių PRC direktorė Milda Gustienė Vilniškė.

Švenčionių RPK viršininkas Josif Kuzmickij Švenčionių Visų Šventųjų bažnyčios klebonui Medardui Čeponiui įteikė simbolinį policijos ženklą.
Baigėsi oficialus Angelų Sargų, Policijos dienos minėjimas policijos automobilių pašventinimu ir bendra fotografija.

Algis JAKŠTAS
 

 
Reklaminis skydelis