Mes turime 384 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3413
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19614
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95644
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Mokyti – ne tik garbinga misija, bet ir didelė atsakomybė

2017 m. spalio 7 d., šeštadienis Nr.73(1702)

Legendinė ir sudievinta asmenybė. Senovės kinų išminčius Laozi yra pasakęs: „Mokiniai turi prisiminti savo mokytoją, mokytojas turi prisiminti savo mokytoją. Net jei nušvitusieji nevertina mokytojo, jie yra akli, jeigu mokytojas nevertina mokinių, jis yra aklas“. Šių, prieš pustrečio tūkstančio metų pasakytų, žodžių prasmė išliko aktuali ir XXI amžiuje. Daug kas pasikeitė per tuos amžius, bet ryšys tarp mokytojo ir mokinio, tarp mokinio ir mokytojo išliko ir dabar. Nes nuo to ryšio tamprumo, abipusio supratimo priklauso ne tik atskiro individo, tautos, valstybės ateitis ir perspektyvos. Praeina metai, dešimtmečiai po mokyklos baigimo, bet mes prisimename tuos mokytojus, kurie nuoširdžiausiai stengėsi įskiepyti mums ne tik dėstomo dalyko pagrindus, bet ir meilę gimtinei.

Spalio 5-ąją minima Tarptautinė mokytojų diena. Minėtina ši diena paskelbta UNESCO iniciatyva. Šia diena siekiama atkreipti dėmesį į itin svarbų mokytojo darbą. Kaip rašė anglų literatas E.G.Chabardas: „Mokytojas, galintis išugdyti auklėtinių sugebėjimą dirbti su džiaugsmu, apvainikuotinas laurais.“ Ir mūsų rajone yra mokytojų, vertų laurų. Nemažai jų daliai, minint Tarptautinę mokytojų dieną, buvo įteiktos padėkos, o trys mokytojos pelnė „Metų mokytojo“ vardą.

Nominacijos „Metų mokytojas“ buvo įteiktos Švenčionėlių progimnazijos lietuvių kalbos mokytojai-metodininkei Ramunei Bankauskienei, Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos lietuvių kalbos mokytojai-metodininkei Onai Barkuvienei ir Pabradės „Ryto“ gimnazijos pradinių klasių mokytojai-metodininkei Olei Kavaliūnienei.

Mokytojus su profesine švente sveikino ne tik rajono valdžios atstovai, bet ir LR Seimo narys Vytautas Rastenis bei Ignalinos rinktinės vadas Saulius Tamulevičius, atvykęs į renginį su Adutiškio užkardos vadu Leonardu Lukausku ir Pavoverės užkardos vadu Raimondu Bučeliu. VSAT vado Renato Požėlos apdovanojimai buvo įteikti Pabradės „Ryto“ gimnazijos mokytojui, jaunojo pasieniečio būrelio vadovui Pauliui Kamarauskui ir Adutiškio pagrindinės mokyklos mokytojai, jaunojo pasieniečio būrelio vadovei Larisai Ustinavičienei.

O Tarptautinės mokytojo dienos minėjimą Švenčionyse vainikavo Renatos ir Deivio koncertas.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis