Mes turime 290 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:486
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16687
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92717
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2017 m. spalio 14 d., šeštadienis Nr.75(1704)

Sumokėjo, o prekės negavo

Spalio 3 d. Švenčionių r. PK gavo pranešimą apie sukčiavimo atvejį. Rajono gyventojas internetiniame skelbimų puslapyje www.skelbiu.lt pasiskelbusiam mobilaus ryšio telefono „Samsung Galaxy Note 4“ pardavėjui pervedė 120 eurų sumą. Nukentėjusysis, negavęs prekės, bandė susisiekti su pardavėju. Jam nepavyko su telefono savininku pakalbėti telefonu, todėl apie įvykį jis pranešė policijai.

 

Sumušė pažįstami paaugliai

Spalio 3 d. į VŠĮ Švenčionių r. ligoninės priėmimo skyrių buvo pristatytas 17 metų Švenčionėlių vaikų globos namų globotinis. Paauglio veidas buvo traumuotas. Kaip vėliau paaiškėjo, vaikinuką sužalojo du jam pažįstami paaugliai. Pacientas medikų apžiūrai buvo nugabentas į Santaros vaikų polikliniką.

 

Smurtavo prieš vaikus

Švenčionių r. PK spalio 4 d. gavo Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus pranešimą apie tėvų sumuštą nepilnametį vaiką.

Spalio 6 d. policiją pasiekė Paškonių k., gyventojos pranešimas taip pat apie sumuštą paauglį, kuris buvo paguldytas į VŠĮ Švenčionių r. ligoninės vaikų skyrių.

 

Mušė vyrą

Spalio 3 d. Mylių kaimo gyventoja apie dešimtą valandą ryto smurtavo savo namuose. Žodinio konflikto metu moteris koja spyrė kartu gyvenančiam vyrui į krūtinę. Šis pargriuvo ir patyrė fizinį skausmą.

 

Susimušė neblaivūs sugyventiniai

Spalio 4 d. prieš pat vidurnaktį tarpusavyje susiginčijo Švenčionėliuose gyvenanti sugyventinių pora. Tiesa, abu buvo gerokai įkaušę – 35 metų vyrui nustatytas 2.56 promilės girtumas, o 41 metų moteriai 2,67 promilės. Konflikto metu neblaivus vyras du kartus ranka trenkė sugyventinei į veidą, tada griebė ją už kaklo ir smaugė. Moteris patyrė nemenką fizinį skausmą. Atvykę greitosios medicinos pagalbos brigados medikai nukentėjusiajai pirmąją pagalbą suteikė vietoje. Agresyvus vyriškis uždarytas į areštinę.

 

Pavogė šautuvą

Spalio 5 d. Švenčionių r. PK gavo pranešimą apie vagystę. Incidentas įvyko Pabradėje. Nukentėjęs 51 metų vyras tikino, kad iš jo namų dingo jam priklausantis pneumatinis šautuvas su optika. Ginklas gulėjo namo verandoje, ant lovos. Vyras aiškino, jog rengėsi šautuvą valyti bei sutepti. Taip pat jis įtaria, kad ginklą galėjo pavogti kaimynas. Prarasto turto vertė sudaro apie 120 eurų.

 

Ne tik pranešė apie gaisrą, bet ir sulaikė padegėją

Spalio 5 d. Švenčionių r. PK gautas pranešimas apie padegimą. Prieš pat vidurnaktį BPT 112 prisiskambinęs pilietis pranešė, jog matė kaip Švenčionyse prie Naujojoje gatvėje esančių šiukšlių konteinerių pribėgo du vaikinai ir padegė konteinerį, kuris įsiliepsnojo atvira liepsna. Apie įvykį pranešęs 39 metų švenčioniškis patikino, jog, laimei, šalia konteinerių nėra paliktų automobilių. Vėliau paaiškėjo, kad pilietiškas vyras automobiliu važinėjo po miestą kol sučiupo jaunuolį, matytą prie konteinerio ir perdavė jį policininkams. Konteineryje padegtas šiukšles ugniagesiai gelbėtojai užgesino, konteineris nesudegė.

 

Pavogė įrenginio valdymo pultą

Spalio 6 d. Švenčionių r. PK gavo pranešimą apie vagystę. MB „Pastatų griovimas“ vadybininkas pranešė policijai, jog iš bendrijai priklausančio įrenginio – betono smulkintuvo „MBD HEIDELBERG“ įrankių dėžės buvo pavogtas įrenginio valdymo pultas. Sunkioji technika stovėjo Pabradėje esančioje statybų aikštelėje. Padaryta turtinė žala siekia 4000 eurų.

 

Savaitės statistika

Nuo 2017-10-02 iki 2017-10-08 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 89 informaciniai pranešimai, pradėta 18 ikiteisminių tyrimų.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyti 6 asmenys, visi jie buvo neblaivūs. Laikino sulaikymo patalpoje patalpinti 3 asmenys. Areštinėje per savaitę pabuvojo 15 asmenų: 10 sulaikyti įtariami padarę nusikalstamą veiką, nuteistų/nubaustų – 1, suimtų asmenų buvo 4.

Iš viso surašyta 48 ANK protokolai, iš jų 11 KET protokolų (neblaivių vairuotojų buvo 1, neblaivių dviratininkų – 1, dviratininkų pažeidimai – 1, nesustojo – 1, kita – 9, „VW Caddy“ fiksuoti pažeidimai – 177) ir 14 kitų pažeidimų (chuliganizmo atvejai – 2, vagystės – 1, melagingi pranešimai – 1, garbės ir orumo pažeminimas – 2).

Švenčionių r. PK inf.

 
Reklaminis skydelis