Mes turime 321 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4952
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15139
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91169
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Ugniagesiai gelbėtojai skelbia akciją „Kūrenkime saugiai“

2017 m. spalio 21 d., šeštadienis Nr.77(1706)

Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Švenčionių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai šių metų spalio mėnesį vykdys kasmetinę prevencinę akciją „Kūrenkime saugiai“.

Akcijos tikslas – padėti apsisaugoti nuo gaisrų, kylančių dėl krosnių įrengimo ir jų eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Akcijos metu gyventojus lankys priešgaisrinės priežiūros pareigūnai kartu su budinčių pamainų ugniagesiais gelbėtojais, kurie perduos  tarnybos metu sukauptą gaisrų priežasčių patirtį, patys įvertins  gyventojų pasirengimą kūrenimo sezonui.

Prevencinės akcijos metu sieksime aplankyti kuo daugiau Švenčionių rajono gyventojų, kurių namuose yra kietojo kuro krosnys. Apsilankymo metu konsultuosime gyventojus ne tik dėl tinkamo kietojo kuro krosnių įrengimo ir eksploatavimo, bet atkreipsime gyventojų dėmesį į pastebėtą netvarkingą elektros instaliaciją ar kitus įrenginius, dėl kurių gali kilti gaisras. Suteiksime informaciją, kaip minėtus trūkumus pašalinti. Socialinės rizikos, daugiavaikių šeimų, neįgalių, senyvo amžiaus (savimi pasirūpinti negalinčių) asmenų aplankytuose būstuose, savininkų sutikimu, bus montuojami autonominiai dūmų detektoriai.

Visi Švenčionių rajono gyventojai, abejojantys dėl savo namuose esančių šildymo įrenginių patikimumo bei saugumo, gali kreiptis į Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Švenčionių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio pareigūnus, kurie suteiks konsultaciją gaisrinės saugos klausimais dėl krosnių, dūmtraukių, elektrinių šildymo prietaisų eksploatavimo, paprašyti atvyks į namus, apžiūrės šildymo įrangą, suteiks rekomendacijas kaip saugiai ją eksploatuoti. Šias konsultacijas priešgaisrinės priežiūros pareigūnai suteiks neatlygintinai, o nustačius trūkumus ar bendrųjų gaisrinės saugos taisyklių pažeidimus gyventojai nebus baudžiami. Registracija konsultacijai tel. Nr. (8 387) 69 890.

Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos

Švenčionių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos informacija

 
Reklaminis skydelis