Mes turime 394 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3455
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19656
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95686
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2017 m. lapkričio 4 d., šeštadienis Nr.80(1709)

Nutrūko ryšys

Švenčionių r. PK spalio 17 d. gavo pranešimą apie dingusį asmenį. 33 metų moteris pranešė policijai, kad jos brolis paskutiniu metu gyveno Chio mieste Tenerifės saloje, Ispanijoje. Pasak sesers, 24 metų vaikinas turi psichikos sutrikimų ir anksčiau yra gydęsis psichiatrinėje ligoninėje. Ji taip pat patikino, kad nuo spalio 12 d. negali broliui prisiskambinti, nes telefonas yra išjungtas.

 

Aptiko lavoną

Švenčionių r. PK spalio 24 d. gavo pranešimą apie aptiktą lavoną. Pamerionių kaime (Švenčionių r.) viename iš privačių namų, 67 metų būsto savininkas aptiko vyro lavoną. 61 metų vyro lavonas buvo be išorinių smurto žymių.

 

Apvogė kapą

Pagalbos į policiją kreipėsi ir Pabradės miestelio gyventoja. Spalio 26 d. apie septintą valandą vakaro 34 metų moteris lankėsi miestelio kapinėse ir pamatė, kad yra apvogtas jos velionio tėvo kapas.

Iš kapavietės dingo kelios akmens paminklo dalys, kuriose buvo tekstas (raidės ir skaičiai).

 

Susimušė paaugliai

Spalio 27 d. policiją pasiekė gyventojos iš Pabradės pranešimas apie sumuštą paauglį. Paaiškėjo, kad apie 17 val. prie Pabradės „Ryto“ gimnazijos kilo incidentas tarp paauglių. Vienas septyniolikmetis galva trenkė kitam savo bendraamžiui. Pastarasis, kartu su savo mama, kreipėsi pagalbos į medikus. Vaikinui buvo nustatytas nosikaulio lūžimas. Suteikus pirmąją medicinos pagalbą, nukentėjusysis paleistas namo.

 

Sumušė pažįstamos merginos

Spalio 29 d. policijai pasiskundė smurtą patyrusi mergina. Ji tikino, jog sekmadienio vakarą naktinio klubo „Storm“ salėje ją ir kartu laisvalaikį leidusią draugę sumušė kitos dvi pažįstamos merginos.

 

Smurtavo blaivi moteris

Pabradėje gyvenanti 85 metų moteris spalio 29 dieną apsilankė pas savo 59 metų dukrą, taip pat gyvenančią Pabradėje. Garbaus amžiaus senolė ketino išsimaudyti dukros bute esančioje vonioje. Tačiau tarp moterų kilo incidentas. Dukra neleido motinai maudytis ir, varydama ją iš buto, koja spyrė į kairįjį dubens klubą. Moteris parkrito tiesiog koridoriuje ant grindų. Iškviesti medikai apžiūrėjo nukentėjusiąją ir paliko ją namuose. Prieš motiną smurtavusi dukra uždaryta į Švenčionių r. PK areštinę. Moteris buvo blaivi.

 

Sumušė namuose

Spalio 29 d. vakare Švenčionių r. PK gavo pranešimą apie sumuštą asmenį. Incidentas įvyko viename iš Adutiškio gatvėje (Švenčionyse) esančių privačių namų. Nukentėjęs 27 metų vyras pasakojo, kaip į jo namus apie devintą valandą vakaro atėjo du iš matymo pažįstami vyriškiai ir jį sumušė. Smurtą patyręs namo savininkas buvo neblaivus (nustatytas 2,43 prom.).

 

Savaitės statistika

Nuo 2017-10-23 iki 2017-10-29 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 82 informaciniai pranešimai, pradėti 6 ikiteisminiai tyrimai.

Per savaitę į policijos komisariatą pristatyti 6 asmenys, iš jų 2 buvo neblaivūs. Laikino sulaikymo patalpoje patalpinti 2 asmenys. Areštinėje per savaitę pabuvojo 15 asmenų: 11 sulaikyti įtariami padarę nusikalstamą veiką, nuteistų/nubaustų – 2, suimtų asmenų – 2.

Iš viso surašyta 60 ANK protokolų: 23 KET protokolai (neblaivių vairuotojų nebuvo, neblaivių dviratininkų – 1, dviratininkų pažeidimai – 1, kita – 21), „VW Caddy“ pažeidimų neužfiksavo, 11 kitų pažeidimų: girti viešoje vietoje – 6, rimties trikdymas – 1, melagingi pranešimai – 3.

 

Švenčionių rajono policijos komisariato pareigūnai džiaugiasi rajono gyventojų pilietiškumu ir neabejingumu šalia esančiam. Žiniasklaidos priemonėse paviešinus informaciją apie per savaitę rajone įvykusius nusikaltimus, visada į komisariatą paskambina vienas ar kitas atsakingas rajono gyventojas ir būtinai pasidalina savo mintimis apie, jų nuomone, įtartinus asmenis, galėjusius pasielgti itin neapdairiai. Pateikta informacija yra kruopščiai tikrinama ir, malonu konstatuoti, labai dažnai – pasitvirtina.

Švenčionių r. policininkai džiaugiasi ir dėkoja pilietiškiems rajono visuomenės nariams už supratimą, pasitikėjimą ir pagalbą. Taip pat tikisi, jog jų pavyzdžiu paseks ir daugiau rajone gyvenančių kraštiečių.

 

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pasitikėjimo telefonas Nr. (8 5) 271 605.

 

Švenčionių r. PK inf.

 

 
Reklaminis skydelis