Mes turime 382 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3152
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19353
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95383
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Opozicijai laikas susitaikyti – lemiamą žodį tarė rinkėjai

2012 m. sausio 28 d., šeštadienis Nr.8 (1151)

Praėjęs penktadienis prasidėjo kaip ir visos darbo dienos, pagal susiplanuotą darbotvarkę. Nors daug kartų buvau girdėjusi apie neprognozuojamą kai kurių vietinių politikierių būdą, bet tai, kas vyko praėjusį penktadienį, kurį galėčiau pavadintu juoduoju penktadieniu, mane tiesiog pribloškė.

Gal prieš 11 val. pasigirdo triukšmas antrame savivaldybės aukšte. Pamačiau susijaudinusį kolegą - mero patarėją Tadeušą Koamiško - grįžtantį iš antro aukšto, kuris paaiškino, kad trys tarybos nariai, atstovaujantys opozicijai, K.Trapikas, R.Klipčius, K.Savickas, užpuolė merą. R.Klipčius stumdė, tampė už rankų, apsimesdamas, kad meras jį stumdo, susiplėšė savo švarko vidines kišenes, šūkaliojo savo atsivestam filmuotojui, kad viską fiksuotų. Išprovokuoto susistumdymo metu, R.Klipčius išlaužė pasitarimų salės duris. Tikrai parodė, kad gali savivaldybėje kojomis visas duris atidarinėti!

Savaime aišku, kad ir aš pakilau į antrą aukštą ir pamačiau, kaip įsiaudrinę tarybos nariai K.Trapikas ir R.Klipčius savo surengtame fotošou demonstravo, lyg būtų nukentėję nuo mero. R.Klipčius toliau demonstravo susiplėšytą švarko pamušalą. Vienu momentu pagalvojau, kad gal jį išvirkščią buvo apsirengęs... Buvo iškviesta policija, kuriai esant, aistros truputį aprimo. Įtikėję savo galybe, minėti asmenys iškvietė medikus, atseit, susirūpino mero sveikata, nors, kaip supratau, meras jau buvo išvykęs. O tuo tarpu, galbūt tikrai reikėjo pagalbos susirgusiems. Tai kur politikų atsakomybė? Vėliau atlėkė pulkas žurnalistų iš Vilniaus. Filmavo, fotografavo, o provokatoriai toliau skundėsi, kaip juos nuskriaudęs meras. Vėliau kviestiniai žurnalistai savo žiniasklaidos priemonėmis skleidė tik aukščiau mano paminėtų opozicijos atstovų išsireikalautas „tiesas“. Tas „cirkas“ tęsėsi visą dieną. Triukšmas, tiesiog prie veido kišamos kameros, iš paskos besivaikantys žurnalistai sutrikdė visų savivaldybės darbuotojų darbą. Nukentėjo ir darbas, ir darbuotojai, ir interesantai.

Greitai metai, kai rinkėjai tarė savo lemiamą žodį savivaldybių tarybų rinkimuose. Tie, kuriems eilinį kartą teko opozicijos dalia, turėtų paanalizuoti, kodėl neįtikino gyventojų savo pranašumu. Negi viduramžių metodas, panaudojus lazdą, durklą, prievartą, tai kelias įrodyti savas tiesas? Nėra nei vieno rajono, kuriame neegzistuoja opozicija, bet nėra nei vieno tokio rajono, kurį patys gyventojų išrinkti tarybos nariai, šiame rajone gimę ir augę, taip juodintų ir tryptų. O gal asmenys, išprovokavę penktadieninius įvykius ir eilinį kartą šališkos žiniasklaidos priemonėmis visos Lietuvos mastu purvu apipylę rajoną, patys jaučiasi labai švarūs? Purve švarių nebūna... Aš nenoriu, kad kitur gyvenantys mano vaikai gėdytųsi prisipažinti, kad jų gimtinė – Švenčionys, nes čia vyksta neprognozuojami dalykai, naudojama brutali jėga prieš nepatinkančius žmones, gali būti vykdomi teismai kumščių pagalba, tiesiog gatvėje. Ir visam tam pritaria ir palaiko kai kurie tarybos nariai, atstovaujantys opozicijai.

Audronė LINKUVIENĖ
Mero patarėja

 

 
Reklaminis skydelis