Mes turime 305 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3263
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13450
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89480
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2017 m. lapkričio 25 d., šeštadienis Nr.86 (1715)

Motina su patėviu sumušė sūnų

Lapkričio 11 d. nesutarimas kilo tarp artimiausių šeimos narių, gyvenančių Pabradėje. Apie pirmą valandą nakties neblaivi (nustatytas 2,45 promilės girtumas) 43 metų moteris, rankomis griebusi sūnui už kaklo, pradėjo jį smaugti, o vėliau ir trankyti į įvairias kūno vietas. Neatsiliko ir patėvis, puolęs kojomis spardyti dvidešimtmetį jaunuolį. Į įvykio vietą atvykę Švenčionių r. PK pareigūnai nustatė, kad abu vyrai taip pat yra neblaivūs: 44 metų patėviui nustatytas 2,13 promilių girtumas, o jaunuolis „pripūtė“ 2,23 promilės. Atvykę greitosios medicinos pagalbos brigados medikai, nukentėjusįjį išvežė į Švenčionių ligoninės priėmimo skyrių. Vyrui buvo nustatyti galvos ir krūtinės ląstos sumušimai. Po apžiūros jis išleistas gydytis ambulatoriškai. Agresyvūs smurtautojai uždaryti į areštinę.

 

Susimušė

Tarpusavyje susikivirčijo du Stanislavavo kaimo gyventojai. Lapkričio 16 d. apie antrą valandą nakties neblaivus (nustatytas 2,01 promilės girtumas) 43 metų vyras ranka trenkė kitam į galvą ir daužė kitas kūno vietas. Nukentėjęs 26 metų vyras po medikų apžiūros liko gydytis namuose. Agresyvus vyras uždarytas į Švenčionių r. PK į areštinę.

 

Sulaikyti neblaivūs vairuotojai

Lapkričio 15 d. apie antrą valandą nakties Ežero gatvėje Bačkininkuose VSAT ekipažas patikrinimui sustabdė „Audi 80“ ir iškvietė policiją. Sulaikytas 24 metų transporto priemonės vairuotojas su savimi neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Pareigūnai įvykio vietoje nustatė, jog vyrukas vairavo neblaivus (1,60 promilės girtumas). VšĮ Švenčionių ligoninėje patikrai buvo paimtas jauno vairuotojo kraujo mėginys.

Lapkričio 17 d. apie ketvirtą valandą po pietų septintame kelio Švenčionys-Stanislavavas kilometre policininkai pastebėjo įtartinai vairuojamą motorolerį. Sulaikytam trisdešimtmečiui transporto priemonės savininkui įvykio vietoje buvo nustatytas 2.31 promilės girtumas. Patikrai buvo paimtas neblaivaus vairuotojo kraujo mėginys.

 

Vogė valstybės turtą

Lapkričio 14 d. Švenčionių r. PK gavo pranešimą apie bendruomenės turto vagystę. Buvo pastebėta, jog iš Ežero gatvės Sarių seniūnijoje buvo pavogta 18 metalinių stulpelių, skirtų aptverti atitinkamą žemės plotą. Padaryta žala siekia 670,78 eurų.

 

Degė pastatas

Vėlyvą antradienio vakarą (lapkričio 22 d.) Švenčionių rajone, Pabradėje, Molėtų gatvėje, gamybiniame pastate, priklausančiame uždarajai akcinei bendrovei „Pabris ir partneriai“, ugnis nuniokojo 160 kv. m buitinių patalpų, išardyta tiek pat medinių lubų ir 30 kv. m stogo dangos. Nuo ugnies spėta apsaugoti medžio apdirbimo gaminius ir du lengvuosius automobilius. Dėl įtarimo apsinuodijus dūmais į ligoninę buvo išvežtas sargas. Įvykis tiriamas.

 

Lūžo nosis

Lapkričio 22 d. apie 13 val. 20 min. Švenčionyse, Vilniaus g., konflikto tarp trijų nepilnamečių (g. 2000 m.), (g. 2000 m.) ir (g. 2001 m.) metu buvo sumuštas vienas iš jų (g 2000 m.), kuris dėl nosies kaulų lūžimo gydomas ambulatoriškai. Kiti du nepilnamečiai perduoti tėvams. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str.

 

Pavoverės pasieniečiai susekė Nerimi plaukusį baltarusiškų rūkalų krovinį

Naudodamiesi sienos stebėjimo sistema Pavoverės užkardos pasieniečiai Neryje susekė kontrabandinių cigarečių krovinį. Iš viso, įtariama, Baltarusijos krante į vandenį pasroviui buvo paleisti du plaustai su 2700 pakelių rūkalų.

Šis įvykis fiksuotas naktį iš pirmadienio į antradienį. Saugomą sienos su Baltarusija ruožą Neryje vaizdo stebėjimo įranga kontroliavę Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos pareigūnai užfiksavo du surištus plaustus. Lietuvos ir Baltarusijos siena šioje Švenčionių rajono vietovėje eina upės viduriu.

Pasekę srovės nešamus plaustus pasieniečiai juos nusprendė ištraukti ties Kūniškės kaimu. VSAT pareigūnai į Nerį nuleido tarnybinę valtį ir krovinį partempė į krantą.

Paaiškėjo, kad į neperšlampamą medžiagą supakuotuose plaustuose – kontrabandinės cigaretės. Iš viso pasieniečiai rado 2700 pakelių „Korona Super Slims“ markės rūkalų, pažymėtų baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais. Plauste taip pat rastas GPS imtuvas. Tokį įrenginį kontrabandininkai naudoja krovinio judėjimui sekti.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Pavoverės užkardos pasieniečiai pradėjo administracinę teiseną.

Nerimi, prieš upei įsukant į Lietuvos teritoriją, apie 7 kilometrus eina siena su Baltarusija. Tokių bandymų, kai Baltarusijos krante nuleidžiami nelegalūs kroviniai tikintis, kad srovė juos atneš į Lietuvos pusę, čia pasitaiko nuolat. Lietuvos krante laukiančių kontrabandininkų tikslas yra tokius siuntinius kuo skubiau ištraukti iš vandens ir kuo greičiau išgabenti į šalies gilumą.

 

Savaitės statistika

Nuo 2017-11-13 iki 2017-11-19 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 97 informaciniai pranešimai, pradėti 5 ikiteisminiai tyrimai.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyta 11 asmenų, visi jie buvo neblaivūs (9 vyrai, 2 moterys). Laikino sulaikymo patalpoje patalpinti 6 asmenys. Areštinėje per savaitę pabuvojo 17 asmenų, 15 sulaikyti įtariami padarę nusikalstamą veiką, nuteistų/nubaustų ir suimtų asmenų nebuvo.

Iš viso surašyta 61 ANK protokolas, iš jų: 17 KET protokolų (neblaivių vairuotojų buvo 1, neblaivių dviratininkų – 4, be vairuotojo pažymėjimo - 1, pėsčiųjų pažeidimai – 3, dviratininkų pažeidimai – 4, kita – 5, už greičio viršijimą, vairuojant transporto priemonę, fiksuoti 87 pažeidimai); 15 kitų pažeidimų (girti viešoje vietoje – 6, chuliganizmo atvejai – 4, vagystės – 1, melagingi pranešimai – 3, vaiko teisių pažeidimas – 1).­

Švenčioniųr. PK , Policijos departamento, PAGD ir VSAT inf.

 
Reklaminis skydelis