Mes turime 196 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3643
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17642
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:64968
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Šeštadienį Švenčionių Visų Šventųjų bažnyčioje lankysis Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas

2017 m. lapkričio 29 d., trečiadienis Nr.87 (1716)

Šeštadienį (gruodžio 2 d.) Švenčionių Visų Šventųjų bažnyčioje lankysis Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas, pagrindinis jo atvykimo tikslas – bažnyčioje įrengtos koplyčios pašventinimas ir altoriaus konsekravimas.

Švenčionių Visų Šventųjų parapijos klebonas Medardas Čeponis į klausimą, kodėl reikėjo įrengti koplyčią, atsakė:

- Tiek parapijoje, tiek ir Švenčionyse mažėja žmonių, tuo pačiu ir tikinčiųjų. Šventinėmis dienomis į bažnyčią ateina palyginus nemažai žmonių, o šiokiadieniais vos kelios dešimtys tesusirenka. Tris pastarąsias žiemas stebėjau situaciją ir man pagailo jų, o kartu ir savęs, kai tenka melstis didžiulėj šaltoj bažnyčioj. Pasitaręs su arkivyskupu ir gavęs jo pritarimą, nusprendžiau įrengti koplyčią. Sujungus dvi patalpas, įrengėme 55 kvadratų koplyčią. Čia laisvai tilps iki 50 žmonių ir šiokiadieniais galėsime melstis šiltesnėje patalpoje, o jei žmonių susirinks daug, aukosime Šv. mišias bažnyčioje. Atskira koplyčia taip pat tiktų vaikų ir suaugusiųjų katekizacijai, Švč sakramento adoracijai, kitiems religiniams renginiams. Pašventinti koplyčios šeštadienį atvyks Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas. Jis pašventins ir koplyčią, ir konsekruos altorių. Altoriaus forma primena bažnyčios detales, kad nebūtų svetimkūnis šioje aplinkoje. Šv. mišių pradžia 12 val. Tikinčiuosius kviečiu į iškilmingas pamaldas.

Algis JAKŠTAS