Mes turime 427 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4140
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20341
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96371
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2017 m. gruodžio 9 d., šeštadienis Nr.90 (1719)

Smurtavo vyras

Lapkričio 29 d. trisdešimt devynerių metų Adutiškio miestelio gyventoja skundėsi policijai, jog prieš ją smurtavo jos vyras. Minėtą dieną prieš pat vidurnaktį buitinio konflikto metu 35 metų vyras kumščiu vieną kartą trenkė žmonai į veidą, taip sukeldamas fizinį skausmą. Nukentėjusi moteris apžiūrai pristatyta į Švenčionių rajono ligoninės priėmimo skyrių. Agresyvus vyras iš įvykio vietos pasišalino.

 

Neblaivi sutuoktinė vyrą auklėjo su pliauska

Gruodžio 1 d. prieš pat vidurnaktį tarpusavyje susiginčijo jauna Seno Strūnaičio kaime gyvenanti sutuoktinių pora. Tiesa, abu buvo gerokai įkaušę – 38 metų vyrui nustatytas 1,40 promilės girtumas, o 22 metų moteriai 1,77 promilės. Konflikto metu neblaivi moteris su medine pliauska rankoje du kartus trenkė vyrui per galvą. Agresyvi moteris sulaikyta ir uždaryta į areštinę.

 

Smurtą patyrė ir posūnis

Artimo žmogaus smurtą patyrė Švenčionėlių gyventoja. Gruodžio 3 d. viename iš daugiabučių butų  susikivirčijo sugyventiniai. 32 metų moteris išsimaudė vonioje ir buvo beeinanti į kambarį. Tuo momentu jos trisdešimtmetis sugyventinis, griebęs degančią kvapniąją žvakę,  išpylė įkaitusį jos vašką ant apnuogintos moters nugaros. Nukentėjusioji patyrė nemenką fizinį skausmą. Negana to, vyriškis koja spardė tuo pat metu kambaryje buvusį posūnį, o vėliau iš namų pabėgo. Nukentėjusią moterį su vaiku įvykio vietoje apžiūrėjo medikai.

 

Vairavo neblaivus

Gruodžio 1 dieną apie devintą valandą vakaro, kelio Vilnius-Švenčionys-Zarasai 66-jame kilometre (neprivažiavus Pabradės), patikrai buvo sustabdytas lengvasis automobilis „Pontiac Trans Sport“, vairuojamas 42 metų vyro. Švenčionių r. PK pareigūnai transporto priemonės vairuotojui nustatė 2,04 promilės girtumą. Neblaivus vairuotojas uždarytas į areštinę.

 

Neblaivų vairuotoją sustabdė kelkraštyje stovėjęs automobilis

Lapkričio 30 d. apie aštuntą valandą vakaro Švenčionių r. PK gavo pranešimą apie eismo įvykį. Apie pusę devynių vakaro keliu iš Adutiškio mstl. link Jakelių kaimo važiavo lengvasis automobilis „Audi A6“. Transporto priemonę vairavęs 28 metų vyrukas, kartu su 42 metų keleiviu, sustojo tik atsitrenkęs į kelkraštyje stovėjusį automobilį „VW Passat“. Laimei jame nebuvo žmonių. Įvykio vietoje pareigūnai vairuotojui nustatė 2,3 promilės girtumą. Įvykio metu nukentėjo abu vyrai. Greitosios medicinos pagalbos medikai keleiviui nustatė kojos kaulo lūžimą, o vairuotojui akies traumą. Ligoniai reanimobiliu išgabenti į Vilniaus Santaros klinikas. Patikrai paimti jų kraujo mėginiai.

 

Apniokojo automobilį

Pirmadienio vakarą Pabradėje gyvenantis 23 metų vyras pastebėjo, jog apgadinta jam priklausanti transporto priemonė. Lengvasis automobilis BMW stovėjo viename iš kiemų Fabriko skersgatvyje. Manoma, kad iš chuliganiškų paskatų kažkas apibraižė automobilio variklio dangtį, bagažinės dangtį, visas dureles, sparnus taip pat apgadino abiejų priekinių sparnų posūkius. Iš viso padaryta žala siekia 700 eurų.

 

Apvogė automobilį

Lapkričio 27 d. moteris Švenčionių r. PK pareigūnams pranešė apie vagystę. Ji aiškino, jog minėtą dieną buvo nuniokotas ir galimai apvogtas jos automobilis „Audi A4“, stovėjęs prie namo. 43 metų transporto priemonės savininkė aptiko išmuštus automobilio langus bei atidarytą daiktadėžę. Nuostolis siekia 150 eurų.

 

Savaitės statistika

Nuo 2017-11-27 iki 2017-12-03 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 96 informaciniai pranešimai, pradėta 11 ikiteisminių tyrimų.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyti 8 asmenys(5 vyrai, 1 moteris ir 2 nepilnamečiai), iš jų 5 buvo neblaivūs. Laikino sulaikymo patalpoje patalpinti 5 asmenys. Areštinėje per savaitę pabuvojo 20 asmenų: 16 sulaikyti įtariami padarę nusikalstamą veiką, nuteistų/nubaustų – 2, suimtų asmenų buvo 2.

Iš viso surašyta 80 ANK protokolų: 29 KET protokolai (neblaivių vairuotojų – 1, neblaivių dviratininkų – 1, be saugos diržų – 3, be vairuotojo pažymėjimo – 2, pėsčiųjų pažeidimai – 9, dviratininkų pažeidimai – 1, kita – 13) ir 16 kitų pažeidimų girti viešoje vietoje – 7, chuliganizmo atvejai – 3, viešosios rimties trikdymas – 1, (melagingi pranešimai – 2, garbės ir orumo pažeminimas – 1, tėvų valdžios nepanaudojimas – 2).

Švenčionių r. PK inf.

 
Reklaminis skydelis