Mes turime 274 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2404
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20948
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68274
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Replika. Žiemoti – su neišvažiuojamais kiemais

2017 m. gruodžio 13 d., trečiadienis Nr.91 (1720)

Tikrai nepavydžiu Švenčionyse, Taikos kvartale, gyvenantiems. Kai pagalvoji, kaip jie žiemą pasieks namus, nes pradėti tvarkyti privažiavimai ir namų kiemai – tragiškos būklės. Kai prieš kurį laiką buvo pradėti tvarkymo darbai, žmonės apsidžiaugė, kad pagaliau ledai pajudėjo, bet tie „ledai“ vos pajudėję sustojo. Asfalto danga taip kol kas ir liko nepaklota, o nuėmus senosios dangos viršutinį sluoksnį ir šulinių dangčiai iškilo, o ir duobės vis gilesnės formuojasi. O kas bus, kai žiema tikra ateis, net baisu pagalvoti. Juk išvalyti kiemų ir įvažiavimų tokiomis sąlygomis bus neįmanoma. Šioje situacijoje net švenčionėliškiams geriau, nes daugiabučių kiemų čia niekas nepakliudė... Kol kas. O gal – vis dar? Juk visi šitie darbai jau turėjo būti atlikti. Dar 2014 metais buvo įtraukta į rajono planus visų trijų miestų – Švenčionių, Švenčionėlių ir Pabradės – daugiabučių kiemų sutvarkymas. Buvo numatyta atlikti visus darbus 2015-2016 metais. Buvo ir konkretūs finansavimo šaltiniai, ir sumos numatytos – po 1 mln. litų kiekvienam miestui.

2014 metų gruodžio mėn. Švenčionėlių seniūnijoje vyko Švenčionėlių stadiono statybos (buvusio hipodromo vietoje) detaliojo plano pristatymas. Po jo planą rengusi UAB „Urbanistika“ jau supažindino svarstyme dalyvavusius gyventojus ir su Švenčionėlių daugiabučių kvartalo kiemų tvarkymo projektiniais pasiūlymais. Tai dar nebuvo oficialus pristatymas, bet firmos atstovė jau išsamiai papasakojo, kaip atrodys daugiabučių kiemai, parodė plane sužymėtas kiemų žaliąsias zonas, pasiūlė galimybes, jeigu gyventojai pritartų, dalį automobilių stovėjimo aikštelių iškelti iš vidinių kiemų į kvartalo pakraščius, kad būtų daugiau vietos vaikų žaidimų aikštelėms, poilsio zonai, būtų mažesnė oro tarša čia pat, po langais.

Gyventojai dabar turėtų paklausti naujosios valdžios, kodėl visa tai iki šiol neatlikta. Nejaugi trejų metų neužteko?

Algis JAKŠTAS