Mes turime 293 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:222
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25352
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72678
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija vakar posėdyje nusprendė

2017 m. gruodžio 16 d., šeštadienis Nr.92 (1721)

VTEK tirs Švenčionių rajono mero Rimanto Klipčiaus ir jo tėvo Rimo Klipčiaus elgesį

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimus dėl Švenčionių rajono savivaldybės mero Rimanto Klipčiaus ir jo tėvo – šios savivaldybės tarybos nario Rimo Klipčiaus – elgesio. Bus aiškinamasi, ar jie nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti. Taip pat VTEK aiškinsis, ar meras nepažeidė šio teisės akto reikalavimo, kai privačių interesų deklaracijoje nenurodė ryšio su švietimo įstaigoje dirbančia savo motina.

Tyrimas pradėtas grupės Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narių pranešimo pagrindu. Teigta, kad Rimantas Klipčius ir jo tėvas, Rimas Klipčius, 2015-2017 m. nenusišalino savivaldybės taryboje svarstant keturis sprendimus, susijusius su Švenčionių rajono Švenčionėlių progimnazija, kurioje mokytoja dirba jiems abiems artimas asmuo – motina ir, atitinkamai, žmona.

Vieną tyrimą dėl Rimanto Klipčiaus elgesio VTEK šiuo metu jau atlieka. Jis buvo pradėtas lapkričio pabaigoje. Aiškinamasi, ar meras nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti. Tyrimas pradėtas grupės Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narių pranešimo pagrindu. Jame keliamas klausimas, ar meras turėjo nusišalinti savivaldybės tarybos posėdyje priimant sprendimą suteikti garantiją už ilgalaikę 250 tūkst. eurų paskolą UAB „Pabradės komunalinis ūkis“, kurią bendrovė ketino imti iš AB „Šiaulių bankas“. Pranešime teigiama, jog R.Klipčius savo privačių interesų deklaracijoje yra nurodęs duomenis apie asmeniškai gautą paskolą iš minėtojo banko ir šis sandoris, esą, tebegalioja.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos informacija