Mes turime 151 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:53
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14052
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:61378
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Gyventojus vėl pasiekė Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo parama maisto produktais

2017 m. gruodžio 16 d., šeštadienis Nr.92 (1721)

Gruodžio mėnesio maisto produktų krepšelis:

1. Konservuoti žirneliai - 0,265 kg - 2 vnt.

2. Žuvų konservai - 0,24 kg - 2 vnt.

3. Sausi pusryčiai - 0,5 kg - 1 vnt.

4. Aliejus - 0,92 kg - 2 vnt.

5. Plikyti ryžiai - 0,8 kg - 1 vnt.

6. Trijų grūdų kruopos - 0,8 kg - 1 vnt.

7. Konservuota daržovių sriuba - 0,48 kg - 1 vnt.

8. Saldintas sutirštintas pienas - 0,397 kg - 2 vnt.

Iš valstybės skirtų pašalpoms pinigų sutaupiusi 80 tūkst. eurų, neskirdama pašalpų skurstantiems, tarsi tokių rajone trūktų, rajono valdžia juos skyrė valdininkų gerovei – socialinių paslaugų administravimui. Paramos maistu nenugvelbsi – labai jau aiškus skyrimo kriterijus, tik nepasikuklinkite pasiimti to, kas teisėtai priklauso sunkiai besiverčiantiems. Teisę gauti paramą maistu iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo turi nepasiturintys gyventojai, kurių vidutinės mėnesio pajamos vienam asmeniui neviršija 1,5 valstybės remiamų pajamų (VRP) dydžio (153,00 Eur).

Savivaldybė gali skirti rajono gyventojams paramą maisto produktais ir kitais atvejais, kai vienam gyvenančiam asmeniui ar bendrai gyvenančių asmenų pajamos vienam nariui yra didesnės nei 1,5 VRP (153,00 Eur) dydžio, bet neviršija 2,2 VRP (224,4 Eur) dydžio per mėnesį, atsižvelgiant į žmonių padėtį (yra vienišas, neįgalus, sukakęs pensinį amžių ir gyvena vienas, šeima ar vienas gyvenantis asmuo patiria išlaidas ligos ar nelaimės atveju, šeima augina 3 ir daugiau vaikų, globojami šeimose vaikai ir asmenys nuo 18 metų, kuriems paskirta globos (rūpybos) išmoka).

Prašymai dėl paramos maisto produktais iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo priimami visus kalendorinius metus, skiriame kartą per ketvirtį. Norintys gauti šią paramą turi kreiptis į rajono savivaldybės administracijos seniūnijas pagal gyvenamąją vietą ir pateikti:

• prašymą (pildomas seniūnijoje);

• asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą;

• pažymas apie gautas pajamas per paskutinius 3 mėnesius iki kreipimosi (arba kreipimosi mėnesio, jeigu palyginus su praėjusiais mėnesiais keitėsi pajamų šaltinis ar šeimos sudėtis).

Mūsų inf.