Mes turime 314 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5343
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15530
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91560
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Vartotojų įpročiai: daugiausiai duomenų išnaršoma „Tele2“ tinkle

2017 m. gruodžio 30 d., šeštadienis Nr.95 (1724)

Daugiausiai gigabaitų per mėnesį išnaršo mobiliojo ryšio lyderės Tele2 klientai. Tai Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) skelbia savo trečiojo 2017 m. ketvirčio ataskaitoje.

„RRT duomenys patvirtina, kad judame teisinga linkme. Suteikiame savo klientams ne tik puikias sąlygas naudotis mobiliuoju internetu, investuojame įtinklo aprėptį, bet ir dovanojame jiems tai, ko, akivaizdu, labiausiai reikia – papildomus gigabaitus neribotam naršymui“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

Remiantis RRT pateikta ataskaita, lyginant su kitais šalies operatoriais, išsiųstų ir priimtų mobiliųjų duomenų kiekis daugiausiai augo „Tele2“ vartotojų tarpe – skaičiuojama, kad per mėnesį kiekvienas vienas operatoriaus klientas vidutiniškai išnaršė net 7,3 GB. Tai yra 31,2 proc. daugiau nei antrąjį metų ketvirtį ir 30,9 proc. daugiau nei išnaršo artimiausio operatoriaus konkurento vartotojai.

Bendras per ketvirtį išsiųstų ir priimtų duomenų kiekis, lyginant su kitais šalies operatoriais, taip pat ryškiausiai augo „Tele2“ vartotojų gretose – išviso persiųsta 17 789 mln. TB duomenų, iškurių 15 408 mln. TB naudojant LTE ir spartesnes technologijas. Šie skaičiai yra 31,1 proc. didesni nei buvo antrąjį metų ketvirtį ir 37,3 proc. lenkia artimiausią operatoriaus konkurentą.

Mobiliųjų duomenų augimo šuoliui įtakos turėjo ir tai, kad dauguma vartotojų juos naudoja ne tik naršymui, bet ir pramogoms: filmams žiūrėti, internetiniams žaidimams žaisti realiu laiku ar nuotraukų bei vaizdo įrašų dalinimuisi socialiniuose tinkluose.

 
Reklaminis skydelis