Mes turime 301 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2769
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12956
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88986
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Romantiškas kalėdinis koncertas „Pasagoje“

2017 m. gruodžio 30 d., šeštadienis Nr.95 (1724)

Beatodairiškai greitai pralekia metai, kuriuos vainikuoja dvi gražios šventės – šeimos šventė šv. Kalėdos ir pasaulietiškas Naujųjų metų sutikimas. Kalėdų antrąją dieną į Paliesiaus dvaro „Pasagos“ koncertų salę pasiklausyti operos solistės Nomedos Kazlauskaitės-Kazlaus dainavimo ir Lino Dužinsko (fortepijonas) grojimo rinkosi patys ištikimiausi klasikinės muzikos gerbėjai.

Koncertas iš tiesų buvo įvairiapusis, nes skambėjo ne tik dainos, pavyzdžiui, už širdies griebiantis „Švelnumas“, bet ir kūriniai iš operų bei operečių. Atlikdama kūrinius Nomeda Kazlaus dar ir pašokti vieną kitą žiūrovą pakvietė. Tarp jų buvo ir dvaro šeimininkas Julius Ptašekas bei iš Švenčionių r. kilęs Stanislovas Vaicekauskas, kuriam, beje, dar ir eilėraštį teko padeklamuoti. Pakviestas ir aš paskaičiau vieną eilėraštį apie Kūčias.

Visada smagu ir gera matyti, kad daug pasiekę meno žmonės nesužvaigždėja. Tokia pasirodė ir operos solistė Nomeda Kazlaus, kuri po koncerto mielai bendravo, fotografavosi. Kaip ten bebūtų, žvaigždės yra danguje, todėl tikrieji meno žmonės ir lieka žmonėmis, o ne žvaigždėmis...

O 2018-ais „Pasagos“ koncertų salėje vėl vyks koncertai, į kuriuos skubės šiame Lietuvos kampelyje vykstančius koncertus pamilę žiūrovai ne tik iš aplinkinių vietovių, bet ir iš Vilniaus, Utenos, Visagino.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis