Mes turime 314 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4776
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14963
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90993
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2018 m. sausio 6 d., šeštadienis Nr.1 (1725)

Vagišių grobis – alkoholiniai gėrimai

Pagalbos į policiją kreipėsi kavinės-baro „Varnelė“ darbuotoja. Gruodžio 25 d. apie 13 valandą atvykusi į darbą rado po nakties baro viduje išdaužtus durų stiklus, iš langelio rūsyje taip pat buvo išimtas stiklas. Iš baro pavogti alkoholiniai gėrimai. Patirtas nuostolis siekia 565 eurus. Nepraėjus nė parai laiko, Švenčionių r. PK pareigūnai nustatė ir sulaikė du asmenis, įtariamus vagyste. Jie atsidūrė areštinėje.

 

Šventes šventė „linksmai“

Gruodžio 23 d. incidentas tarp giminaičių kilo viename iš Cirkliškio kaime esančių namų. 35 metų moteris kreipėsi į policiją tikindama, kad jos namuose besisvečiuojantis jos giminaitis, 33 metų pusbrolis, agresyviai elgiasi su jos penkiolikmečiu sūnumi, smaugia jį už kaklo. Išsigandęs paauglys basas išbėgo iš namų į lauką. Į įvykio vietą atvykę Švenčionių r. PK pareigūnai nustatė, jog agresyvus smurtaujantis vyras yra neblaivus (jam nustatytas 2,19 prom. girtumas). Motina, pranešusi policijai apie namuose kilusius nesutarimus, taip pat buvo labai girta. Tikrinant jos būklę, alkoholio matuoklis rodė sunkiai suvokiamus skaičius – 6,07 promilės. Nors mokslinėje medicinos literatūroje 4-4,5 promilės įvardijama kaip mirtina dozė žmogui, tačiau medikus vis rečiau stebina faktas, kada žmogui konstatuojamas 6 promilių girtumas. Smurtą patyręs berniukas, pagal vaiko perdavimo aktą perduotas prižiūrėti 63 metų močiutei, gyvenančiai tame pačiame Cirkliškio kaime.

Tarpusavyje susikivirčijo du Aidukų kaimo (Švenčionių r.) gyventojai. Gruodžio 25 d. apie šeštą valandą vakaro vyrai bendravo prie butelio stipriosios. Išgertuvių metu tarp jų kilo žodinis konfliktas. Svečias, griebęs į rankas medinę taburetę ir vieną kartą trenkęs namų šeimininkui per galvą, staiga pasišalino iš pasilinksminimo vietos. Medikų apžiūrėtas nukentėjęs vyras pasiliko namuose, o smurtautojas surastas ir uždarytas į Švenčionių r. PK į areštinę.

Konfliktas gruodžio 25 d. apie aštuntą valandą vakaro kilo tarp patėvio ir posūnio, gyvenančių Švenčionėliuose. Tarp vyrų, „linksmai“ šventusių Kalėdas, kilo nesusipratimas. Neblaivus (nustatytas 2,52 promilių girtumas) 36 metų vyras kumščiu į veidą trenkė taip pat neblaiviam (nustatytas 2,77 promilių girtumas) 28 metų savo posūniui. Pastarajam buvo prakirsta lūpa ir sukeltas fizinis skausmas. Agresyvus vyras sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

57 metų Švenčionėlių miestelio gyventojas gruodžio 30 d. apie septintą valandą vakaro smurtavo savo namuose. Žodinio konflikto metu, akivaizdžiai neblaivus (1,05 prom.) vyriškis puolė mušti 48 metų taip pat neblaivią (1,59 prom.) savo sugyventinę. Jis griebė moterį už plaukų bei tampė ją po namus, taip sukeldamas fizinį skausmą. Po GMP medikų apžiūros nukentėjusi moteris liko namuose. Smurtaujantis vyras uždarytas į areštinę.

Gruodžio 31 d. prieš pat vidurnaktį, tarpusavyje susiginčijo Adutiškio miestelyje gyvenanti sutuoktinių pora. Tiesa, abu bendravo prie vaišių stalo. Konflikto metu vyras su kumščiu trenkė moteriai per galvą ir sukėlė jai fizinį skausmą. Moteris vykti pas medikus atsisakė. Agresyvus vyras iš įvykio vietos pasišalino.

Ranką prieš sugyventinę pakėlė Švenčionių miesto gyventojas. Gruodžio 31 d. apie šeštą valandą vakaro savo namuose žodinio konflikto metu 43 metų vyras kumščiu trenkė keturiasdešimtmetei moteriai per veidą, taip sukeldamas jai fizinį skausmą. Smurtavęs vyras uždarytas į areštinę.

 

Grasino susidoroti ir priešinosi pareigūnams

Gruodžio 25 d. nesutarimas kilo tarp artimiausių šeimos narių, gyvenančių Švenčionėliuose. Prieš pat pusiaunaktį neblaivus (nustatytas 2,07 promilės girtumas) 24 metų vyras, laikydamas rankoje peilį, ištiestą priekyje savęs, grasino susidoroti su savo 43 metų motina ir 52 metų jos seserimi. Į įvykio vietą atvykę Švenčionių r. PK pareigūnai nustatė, kad namuose siautėjantis vyras yra nusiteikęs labai agresyviai. Į policininkų prašymą nusiraminti jaunas vyras nereagavo. Anaiptol, jis puolė pareigūnus ir aktyviai priešinosi sulaikomas. Panaudojus specialiąsias priemones, galiausiai smurtautojas buvo sulaikytas ir uždaryti į areštinę.

 

Mirtis ištiko svečiuose

Švenčionių r. PK gruodžio 26 d. gavo pranešimą apie vyrą ištikusią mirtį. Paaiškėjo, kad 33 metų vilnietis pasisvečiuoti atvyko pas giminaičius, gyvenančius Pabradėje. Paryčiui, dvidešimt minučių po keturių, į įvykio vietą iškviesti GMP medikai konstatavo vyro mirtį. Ant lavono išorinių smurto žymių nebuvo. Lavonas mirties priežasčiai nustatyti nukreiptas į Teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Apvogtas garažas

Gruodžio 27 d. apie 10 valandą ryto Švenčionių mieste gyvenantis vyras pastebėjo, kad kažkas buvo įsibrovęs į šalia namo esantį garažą. Iš patalpos dingo 20 litrų talpos kanistras su dyzeliniu kuru, akumuliatorius, 135 Baltarusijos rublių kupiūros ir 1000 Rusijos rublių kupiūrų. Padarytas materialinis nuostolis yra 144 eurai.

 

Neblaivus – prie vairo

Gruodžio 27 dieną Andriukėnų kaime (Švenčionių r.) patikrai buvo sustabdytas lengvasis automobilis VOLVO V70, vairuojamas 52 metų vyro. Švenčionių r. PK pareigūnai transporto priemonės vairuotojui nustatė 2,11 promilės girtumą. Švenčionių ligoninėje patikrai buvo paimtas vairuotojo kraujo mėginys, o vairuotojas uždaryti į areštinę.

 

Sumušė pažįstami

Pagalbos į Švenčionių r. PK kreipėsi 42 metų vyras, kuris tikino, kad gruodžio 28 dieną apie 10 val. vakaro jį sumušė trys jam pažįstami asmenys. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Savaitės statistika

Nuo 2017-12-25 iki 2017-12-31 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruota 159 informaciniai pranešimai. Pradėta 16 ikiteisminių tyrimų. Į policijos komisariatą per savaitę buvo pristatyta 17 asmenų, iš jų 15 buvo neblaivūs. Laikino sulaikymo patalpoje patalpinta 11 asmenų. Areštinėje per savaitę pabuvojo 12 asmenų.

Iš viso surašyta 66 ANK protokolai, iš jų: 15 KET protokolų (neblaivių vairuotojų buvo – 2).

 

Švenčionių r. PK inf.

 
Reklaminis skydelis