Mes turime 374 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4691
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20892
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96922
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Dėl gripo – karantinas 135 Lietuvos mokyklose

2018 m. vasario 7 d., trečiadienis Nr.10 (1734)

Švietimo ir mokslo ministerija informavo, kad vasario 5 d. karantinas dėl gripo ir peršalimo ligų buvo paskelbtas 135 šalies mokyklose. Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) teigimu, sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis šalyje ir toliau didėja. Penktąją šių metų savaitę (2018 m. sausio 29 d. – vasario 4 d.) šis rodiklis siekė 179,6 atv./10 tūkst. gyventojų.

Daugiausia mokyklų – beveik 30, – kur nevyksta pamokos, yra Kaune. Kauno miesto savivaldybėje iš viso yra 66 mokyklos. Kai kuriose iš jų uždaryta po vieną ar kelias klases.

Vilniuje pirmadienį (vasario 5 d.) nedirbo 16 mokyklų. Kai kurios karantiną paskelbė pirmadienį, kitos – penktadienį. Uždarytų vaikų darželių nėra, bet 56 darželių nelanko daugiau nei 40 proc. vaikų.

Sergamumo gripu ir peršalimo ligomis bumas buvo praėjusią savaitę Šiauliuose, kur ugdymas nevyksta 191 klasėje. Panevėžyje karantinas įvestas šešiose mokyklose. Dar numatoma ugdymą sustabdyti trijose mokyklose.

Klaipėdoje gripo epidemija kol kas nepaskelbta, tad duomenys apie uždarytas klases ar mokyklas, nerenkami.

Švenčionių rajone uždarytos aštuonios mokyklos, Lazdijų rajone – 11 iš 12, Kėdainių rajone – 10 iš 17, Prienų rajone – 6 iš 12, Joniškio rajone – keturios iš devynių, Ukmergės rajone – septynios iš 17, Raseinių rajone – šešios iš 14 mokyklų. Dvylikoje savivaldybių uždaryta po vieną mokyklą, kitose savivaldybėse – po dvi-tris mokyklas.

32 šalies savivaldybėse karantinas nepaskelbtas. Kol epidemija savivaldybėje nepaskelbta, mokyklų vadovai patys turi kreiptis į savo steigėją – savivaldybę, ir pranešti apie tai, kad mokymosi procesą reikia stabdyti, nes į klases nesusirenka pakankamai mokinių. ULAC specialistų teigimu, vienas atėjęs į mokyklą sergantis vaikas gali užkrėsti nuo trijų iki dešimt kitų vaikų. Tai norint sustabdyti sergamumo didėjimą, ugdymo proceso stabdymas yra racionalus sprendimas. Kai savivaldybėje paskelbiama ekstremali situacija dėl didelio sergamumo, tuomet mokyklose ugdymo procesas stabdomas, jeigu neateina 20 proc. moksleivių. Jeigu epidemija nepaskelbta, tada jau sprendžia ne pats įstaigos vadovas, o savivaldybė.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis