Mes turime 305 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5388
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23932
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:71258
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2018 m. vasario 10 d., šeštadienis Nr.11 (1735)

Į Vilniaus ligoninę dėl kraujo išsiliejimo į smegenis atvežtas naujagimis

Vasario 7 d. apie 16.40 val. į Vilniaus ligoninę iš namų Švenčionių r., Pabradėje, pristatytas ir dėl kraujo išsiliejimo į galvos smegenis paguldytas naujagimis (gim. 2018 m.). Manoma, kad naujagimis buvo supurtytas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pabradės seniūno pavaduotojos O.Jurgelianec teigimu, vaikas iš rizikos šeimos, kuri seniūnijai gerai žinoma, nes motina visą gyvenimą buvo rizikos šeima. Kai vaikas tik gimė, seniūnijos darbuotojai lankėsi šeimoje, visą situaciją aprašė ir pranešė vaikų teisėms, kad įvertintų padėtį. Tvirtinama, kad seniūnijos darbuotojai lankėsi ir po to, kai motina su vaiku grįžo namo, bet, sako, namuose buvo šilta, tvarkinga, nieko blogo nepamatė. Tuo tarpu rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja A.Aidietienė neigia, kad tai rizikos šeima, sako, stebima.

 

Dingusį senolį rado pusnyje

Vasario 6 d., apie 19 val., Švenčionių rajono policijos komisariatas gavo pranešimą apie dingusį asmenį. Į pareigūnus kreipėsi moteris, kuri pranešė, kad jos tėvas maždaug antrą valandą dienos išėjo iš namų ir negrįžta. 83 metų senolis gyvena viename iš daugiabučių Rytų gatvėje, Pabradėje. Švenčionių r. PK Reagavimo skyriaus vyriausieji patruliai Vitalijus Valentynovičius ir Romualdas Paukštė po intensyvios paieškos garbaus amžiaus vyrą surado sniego pusnyje. Sukniubęs pakankamai gilioje sniego pusnyje, senyvas žmogus aštuonių laipsnių šaltyje išbuvo daugiau kaip kelias valandas. Žiemiškai apsirengęs ir šiltai apsiavęs, tačiau akivaizdžiai neblaivus atsisakė pasinaudoti medikų pagalba ir prašė jį nugabenti į namus.

 

Girtų sugyventinių konfliktą stebėjo vaikai

Vasario 4 d. apie ketvirtą valandą po pietų 41 metų Pabradės miestelio gyventojas smurtavo savo namuose. Žodinio konflikto metu neblaivus (nustatytas 1,08 prom. girtumas) vyriškis griebė į rankas kibirą vandens ir išpylė jį ant miegančios 31 metų savo sugyventinės, kuri taip pat buvo neblaivi (1,00 prom.). Moteriai nubudus, vyriškis tęsė egzekuciją: bukuoju kirvio galu trenkė sugyventinei per galvą ir grasino susidoroti. Nukentėjusioji bėgo iš namų, tikėdamasi į pagalbą iškviesti policiją. Smurtautojas tuo pat metu taip pat pasišalino iš įvykio vietos. Pirmąją pagalbą moteriai vietoje suteikė medikai. Konfliktą matė du septynerių ir devynerių metukų vaikai. Agresyvus vyras sulaikytas ir uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę.

 

Sulaikytas neblaivus vairuotojas

Vasario 3 d. Adutiškyje pasieniečiai sustabdė lengvąjį automobilį BMW 525, vairuojamą 27 metų vaikino. Įvykio vietoje pareigūnai vyrukui nustatė 1,69 promilės girtumą. Paaiškėjo, jog transporto priemonės savininkas yra kitas 53 metų vyras.

Vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK areštinę.

 

Pavogė ratus

Sausio 31 d. Švenčionių r. PK gavo pranešimą apie vagystę. Nukentėjęs vyras tikino, kad iš jam priklausančio ūkinio pastato dingo trys lengvojo lydinio ratlankiai R-18 kartu su padangomis. Padaryta žala siekia 700 Eur.

 

Rado mirusį

Sausio 31 d. Švenčionių r. PK gavo pranešimą apie aptiktą lavoną. Švenčionėliuose Pašto gatvėje buvo pastebėta, jog vieno iš privačių namų laukujos durys yra užrakintos iš vidaus. Atvykę PGT darbuotojai ir išlaužę įėjimo duris, rado namo viduje virtuvėje ant grindų gulintį 73 metų vyro lavoną. Medikai išorinių smurto žymių ant velionio kūno nenustatė. Lavonas mirties priežasčiai nustatyti nukreiptas į Teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Meistras dingo su baldais ir avansu

37 metų Švenčionių miesto gyventoja sausio 31 d. į policiją pagalbos kreipėsi dėl galimos apgavystės. Moteris tikino, jog praeitų metų spalio pabaigoje baldų remonto paslaugas teikiančiam meistrui patikėjo savo prabangių odinių baldų komplekto remontą. Už suteiktas paslaugas pareiškėja avansu sumokėjo 200 eurų. Meistras, žadėjęs darbus atlikti per savaitę, nesirodo iki šiol. Vyro pavardė policijai žinoma. Nukentėjusiai moteriai padaryta turtinė žala siekia 1053 eurus.

 

Sūnus sumušė tėvą

Konfliktas lapkričio 12 d. kilo tarp tėvo ir sūnaus, gyvenančių Senos Pašaminės kaime. Vyriškiai susikivirčijo ir incidento įkarštyje 31 metų sūnus puolė kumščiais mušti savo 55 metų tėvą. Vėliau dar koja spyrė jam į kairįjį šoną, taip sukeldamas artimam žmogui nemenką fizinį skausmą. Paaiškėjo, jog abu vyrai buvo neblaivūs. Tėvui nustatytas 1,57 promilių girtumas, tuo tarpu sūnui 2,44 promilės. Agresyvus vyras uždarytas į areštinę.

 

Susimušė

36 metų Sarių gyventojas sausio 31 d. apie dešimtą valandą vakaro užėjo į svečius pas draugą, gyvenantį tame pačiame kaime. Prie kompanijos po pusvalandžio prisijungė ir dar vienas pažįstamas, užėjęs į svečius. Vyrai, bendraudami prie butelio karčiosios, susikivirčijo. Vienas trenkė kitam kumščiu į veidą ir dar sudaužė mobilų telefoną, tiesa, jau gerokai padėvėtą. Labiausiai nukentėjusiajam pobūvio dalyviui medikai, atvykę į įvykio vietą, nustatė 2,91 prom. girtumą ir po kairiąja akimi atsiradusią poodinę hematomą. Vyras po apžiūros ir suteiktos pagalbos išleistas namo.

 

Savaitės statistika

Nuo 2018-01-29 iki 2018-02-04 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruota 60 informacinių pranešimų, pradėti 9 ikiteisminiai tyrimai.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyti 7 asmenys, iš jų 5 buvo neblaivūs. Laikino sulaikymo patalpoje patalpinti 5 asmenys. Areštinėje per savaitę pabuvojo 10 asmenų: įtariami padarę nusikalstamą veiką 7 asmenys, suimti 3 asmenys.

Iš viso surašyta 50 ANK protokolų, iš jų: 24 KET protokolai. Neblaivių vairuotojų buvo 1, neblaivių dviratininkų – 1, be saugos diržų – 1, pėsčiųjų pažeidimai – 1, dviratininkų pažeidimai – 1, kita – 19. Kitų pažeidimų fiksuota 15: iš jų 3 girti viešoje vietoje, chuliganizmo atvejai – 5, melagingi pranešimai – 4, garbės ir orumo pažeminimas – 3.

Švenčionių r. PK inf.