Mes turime 218 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2022
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16021
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:63347
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2018 m. vasario 24 d., šeštadienis Nr.14 (1738)

Smurtavo gerokai vyresnė sugyventinė

Vasario 16 d., apie pusę trijų nakties, 36 metų moteris, kelis kartus rankomis sudavė savo sugyventiniui per galvą. 23 metų vyras patyrė fizinį skausmą. Smurtautoja, nesulaukusi kol į įvykio vietą atvyks policija, iš namų paspruko.

 

Puotautojus skyrė policija

Vasario 16 dieną incidentas kilo ir tarp Murmų kaime gyvenančių sutuoktinių. Pora šventę šventė prie butelio. Įsiplieskusio konflikto metu, vyras kumščiu trenkė žmonai į veidą, sužeisdamas jai dešinę akį. Abu „puotos“ dalyviai buvo neblaivūs: 57 metų vyrui nustatytas sunkus girtumo laipsnis - 2,93 promilės, bendraamžei jo moteriai ne ką mažiau - 2,29 promilės. Į įvykio vietą atvykę medikai moteriai suteikė pirmąją pagalbą ir nukentėjusiąją paliko namuose sveikti. Neblaivus vyras buvo nugabentas į Švenčionių rajono PK ir uždarytas į areštinę.

 

Smurtavo svečias

Vasario 18 d. Švenčionių r. PK gautas pranešimas, kad Senos Pašaminės kaime viename iš privačių namų fiksuotas smurto protrūkis. Namo šeimininkė, 52 metų moteris, minėtą dieną apie devintą valandą vakaro sulaukė svečio. Kaip ir dera, pora susėdo prie vaišių stalo. Išgertuvių metu tarp vyro ir moters kilo nesutarimai. 43 metų vyriškis griebė rankomis  moterį už kaklo ir pradėjo smaugti. Pastaroji bandė gintis ir kojomis norėjo nustumti ją puolusį „svečią“, tačiau nesėkmingai. Įsiutęs smurtautojas čiupo bejėgės moters koją ir jėga uždėjo jai už galvos, taip sukeldamas didžiulį fizinį skausmą. Atvykus policijos pareigūnams, tiek nukentėjusioji, tiek smurtautojas tikrintis girtumą atsisakė. Agresyvus vyras uždarytas į Vilniaus AVPK Švenčionių RPK areštinę.

 

Pavogė 50 m laidų

Vasario 16 d. Švenčionių r. PK gavo pranešimą, kad naktį iš vasario 15 į 16 d. kažkas įsibrovė į Švenčionių profesinio rengimo centro patalpas, esančias Augustavo kaime (Švenčionėlių sen.,). Paaiškėjo, jog sugadinta buvusiame mokyklos pastato garaže esanti elektros skydinė ir nupjauta apie 50 m varinių, 4 gyslų elektros laidų. Įtariama, kad vagys galėjo įsibrauti pro nedidelį pastato langą. Patirtas nuostolis tikslinamas.

 

Suniokojo rekreacinę įrangą

Vasario 14 d. Švenčionių r. PK fiksuotas pranešimas apie apgadintą rekreacinę įrangą Švenčionėliuose Žeimenos upės paplūdimyje. Policiją apie incidentą informavo Švenčionėlių bendruomenės „Žeimena“ atstovas. Nuostolis siekia 1980 eurų.

 

Rado mirusį

Švenčionių r. PK vasario 18 d. gavo pranešimą apie Pavoverės kaime (Pabradės sen.) rastą lavoną. Paaiškėjo, jog lovoje be gyvybės ženklų gulintį savo tėvą rado į namus sugrįžęs 35 metų jo sūnus. Į įvykio vietą atvykę GMP medikai konstatavo 64 metų vyro mirtį. Ant velionio kūno išorinių smurto žymių nebuvo. Lavonas mirties priežasties nustatyti nukreiptas į Teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Rado neaiškaus alkoholio

Švenčionių r. PK Reagavimo skyriaus pareigūnai vasario 18 d. patruliavimo metu apie šeštą valandą vakaro Pabradėje, Švenčionių gatvėje, kilus įtarimui, patikrinti sustabdė lengvąjį automobilį „Nissan Micra“. Transporto priemonę vairavo 27 metų Švenčionių rajono gyventojas. Patikrinimo metu automobilio salone aptikta dvi po 5 litrus permatomos plastikinės talpos. Abi talpyklos buvo pilnos, tačiau su pažeistomis kamščių apsaugos juostelėmis. Atlikus detalų patikrinimą paaiškėjo, kad talpose esantis skystis, iš viso apie 10 litrų, yra tamsios spalvos ir turi specifinį alkoholio kvapą.

Dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) laikymo ir gabenimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 201 str. 3 d.

 

Savaitės statistika

Nuo 2018-02-12 iki 2018-02-18 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruotas 91 informacinis pranešimas,  pradėta 10 ikiteisminių tyrimų.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyti 7 asmenys, iš jų 4 buvo neblaivūs. Laikino sulaikymo patalpoje patalpinta 4 asmenys. Areštinėje per savaitę pabuvojo 5 asmenys. Įtariami padarę nusikalstamą veiką 5 asmenys, suimtų/nuteistų/nubaustų asmenų nebuvo.

Iš viso surašyta 82 ANK protokolai, iš jų 21 KET protokolas. Neblaivių vairuotojų buvo – 1, kita – 20. Kitų pažeidimų fiksuota 8, iš jų 5 girti viešoje vietoje, melagingi pranešimai – 2, garbės ir orumo pažeminimas – 1.

 

Švenčionių r. PK inf.