Mes turime 146 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:166
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14165
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:61491
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Darbo partijos turas per Lietuvą prasidėjo nuo Švenčionių

2012 m. vasario 11 d., šeštadienis Nr.12 (1155)

Ketvirtadienio vakarą sausakimšai perpildyta Švenčionių kultūros centro salė laukė susitikimo su Darbo partijos pirmininku Viktoru Uspaskich ir grupe partijos narių. Net visa Klipčiaus „kariauna“ susirinko pasiklausyti puikios ekonomikos pamokos. O kaip kitaip – juk savo partiniuose susitikimuose to neišgirs. Kitokio tikslo liberalai negalėjo turėti, nes to, ko jie taip trokšta, tik kvailys galėjo tikėtis išgirsti. O gal jie ir tikėjosi? Nes be paliovos iš vietų šūkavo: „Ką dabar darysit su meru?“. „Ginsim, neleisim suėsti, mes savo žmones giname, – tvirtai atsakė Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskich. – Jūs, gerbiamieji, ne tvarką siekiate įvesti, o jo vietą užimti“.

Pats daug metų puolamas ir šmeižiamas, bet vis tiek esantis vienas populiariausių politikų V.Uspaskich puikiai žino, ką tai reiškia ir kaip tai daroma. Anot jo, ką oponentai šneka, nepateikę jokio dokumento originalo, yra tik tuščios kalbos. Kurį laiką dvejojęs, į susitikimo pabaigą Z.Zenkevičius bandė pakišti partijos pirmininkui kelis suglamžytus popiergalius, bet tik apsijuokė. V.Uspaskich nustebo: „Tai jūs vadinate dokumentu? Jūs man duokit originalą ant firminio blanko, nes tokių popierių dabar galima kiek nori pridaryti, ir daug kokybiškiau. Negalit pateikti? Nes nieko neturit!“.

Susitikime pirmininkas įvertino apgailėtiną šalies ekonominę situaciją, pailiustruodamas ją skaičiais, ir pristatė Darbo partijos rinkimų programos gaires, atsakė į klausimus. Tai – ateinančių laikraščio numerių tema.

Susitikime, kaip ir reikėjo tikėtis, dalyvavo etatinės televizijos. Operatoriaus paklausta, ar filmuoti V.Uspaskich, šalia stovėjusi korespondentė atsakė, kad V.Uspaskich nereikia, liepė filmuoti merą, na, o po susitikimo dar pačius pačiausius pafilmavo – vadą ir „mergaitę“, kuri prieš rinkimus gyrėsi, kad per vienos partijos vakarėlius, kai vyresnės sumuštinius tepė, jai teko vyrus aptarnauti... Pavydėtinas atvirumas...

Irena PAULIUKEVIČIENĖ