Mes turime 382 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3333
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19534
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95564
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Savivaldybė toliau taško biudžeto lėšas teismams

2018 m. kovo 3 d., šeštadienis Nr.16 (1740)

Atsikratę dabar jau buvusio vicemero Kęstučio Trapiko, rajono valdžios galvos norėjo iš jo nuplėšti dar ir 2129,60 Eur bylinėjimosi išlaidų, kurias savivaldybė patyrė samdydama brangų advokatą. Opozicija ne kartą yra kėlusi klausimą, kodėl savivaldybė samdo brangiausius advokatus, kai Teisės ir metrikacijos skyriuje įdarbinti net keturi teisininkai – vedėjas ir dar trys specialistai, kurių viena iš funkcijų yra atstovavimas teismuose. Rajono vadovai tarsi kurti – nieko neatsako ir toliau savo daro. Šįkart savivaldybei – teismo pamokymas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas vasario 27 d. nutartimi atmetė Švenčionių rajono savivaldybės tarybos prašymą atlyginti teismo išlaidas, t.y., priteisti iš K.Trapiko minėtą sumą – 2129,60 Eur, kurią savivaldybė suplojo samdytam advokatui. Vilniaus apygardos teismas nutartyje paaiškino, kad atstovauti institucijai teisme yra Teisės ir metrikacijos skyriaus specialistų tiesioginė funkcija, kuri ir įrašyta jų nuostatuose. Tiesiog į dešimtuką - būtent dėl ko visus trejus metus opozicija priekaištauja rajono valdžiai, kuri bylinėjimuisi praėjusių metų biudžete buvo skyrusi 63 tūkst. eurų, kurių dar kažin ar užteko.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis