Mes turime 120 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:993
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17194
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93224
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Atėjau ne kabinete sėdėti, o dirbti...“

2012 m. vasario 11 d., šeštadienis Nr.12 (1155)

Šią savaitę Kaltanėnų seniūnijoje, laimėjęs konkursą, pradėjo dirbti naujas seniūnas Tomas ROKICKIS. Pokyčiai žmogaus gyvenime turi būti pasverti, pamatuoti. Su kokiomis mintimis, idėjomis į Kaltanėnų seniūno pareigas ėjo Tomas Rokickis? Į šį ir kitus klausimus ir pabandysime rasti atsakymus mūsų pokalbio metu.

- Tomai, ilgą laiką dirbai teisėtvarkos sistemoje, paskui buvo staigus posūkis – darbas privačiame versle, o dabar vėl naujas posūkis – Kaltanėnų seniūno pareigos. Kas sąlygojo tokius pokyčius?

- Galima pradėti nuo to, kad aš tarsi tęsiu savo senelio pareigas, nes mano senelis savo laiku buvo Kaltanėnų seniūnas. Žinoma, tai sąlyginis palyginimas, bet į šį darbą ėjau su tikslu ir viltimi pakeisti tiek Kaltanėnų, tiek seniūnijos įvaizdį. Juk mus supa nuostabi gamta, pravažiuoja, praplaukia ne šimtai, o tūkstančiai turistų, o nėra net elementaraus kempingo pernakvoti. Net lauko tualeto neturime. Norisi, kad situacija keistųsi į gera. Kiek leis galimybės, parodys laikas, bet aš dėsiu visas pastangas, kad Kaltanėnuose ir seniūnijoje vyktų teigiami pokyčiai, kad pradėtume klestėti. Bet viso to vienas seniūnas nepadarys ir aš tikiu, kad tą darysime kartu su aktyvia kaimo bendruomene, visais seniūnijos gyventojais. Aš į šias pareigas atėjau dirbti, o ne sėdėti kabinete. Kaltanėnų seniūnijoje gyvenu jau apie 10 metų ir noriu, kad čia būtų gražu.

- Kaip namiškiai reagavo į tavo apsisprendimą?

- Žmona nutylėjo, nieko nepasakė. Tėvas pasakė, kad spręsti man pačiam, nes darbas sunkus. Tą žinau ir aš pats. Teko bendrauti su seniūnais, o geriausias pavyzdys man yra Labanoro seniūnas Vincas Jusys, jis tikrai ūkiškas seniūnas. Aš stengsiuosi kuo mažiau sėdėti kabinete, o dirbti seniūnijoje. Pirmiausia stengsiuosi susipažinti su seniūnijos gyventojais, apvažiuoti visus kaimus, vienkiemius. Man svarbu žinoti, kaip gyvena žmonės, ir kuo aš galiu ar galėsiu jiems padėti. Sėdėti galima ir namuose, o čia reikia dirbti.

- Kokias dar idėjas norėtum realizuoti?

- Idėjų daug. Štai, kad ir tokia – atgaivinti kažkada gražias tradicijas turėjusią Antaninių atlaidų šventę. Tą tikiuosi bus galima padaryti bendromis jėgomis su kaimo bendruomene ir parapijos klebonu, žinoma, nuošalyje neliks ir seniūnija, kultūros įstaigos. Norėtųsi į seniūnijos gyvenimą aktyviau įtraukti seniūnijos teritorijoje sodybas turinčius meno, sporto ir šou verslo žmones. Juk toks bendravimas gali duoti puikių rezultatų Viskas priklauso nuo visų mūsų geranoriškumo. Reikia pritraukti jaunimą, tegul čia ir trumpam atvažiuojantį. Veiklos, manau, užteks, reikia tik viską susidėlioti, susipažinti su seniūnijos žmonėmis ir pradėti dirbti. Manau man dirbti padės ir patirtis, įgyta dirbant teisėtvarkoje, privačiame versle. Tikiuosi, kad į darbą įsitrauks ir kaimo bendruomenės, ir seniūnaičiai. Mes visi turime dėti visas pastangas, kad aplinka, erdvė, kurioje gyvename, gražėtų. Būsiu atviras visiems žmonėms, kad jie bet kada galėtų kreiptis į mane, į seniūniją, - baigdamas mūsų pokalbį sako Kaltanėnų seniūnas Tomas Rokickis.

Algis JAKŠTAS
 

 
Reklaminis skydelis