Mes turime 190 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1109
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17310
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93340
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Labanoro parapijiečiai pasveikino dekaną Kęstutį Kazlauską su monsinjoro titulu

2012 m. vasario 11 d., šeštadienis Nr.12 (1155)

Su Molėtų dekanato dekanu Kęstučiu Kazlausku susipažinau tą lemtingą Labanorui dieną, kai po gaisro, sunaikinusio Labanoro Švč. Mergelės Marijos gimimo antrąją bažnyčią, buvo sprendžiama, ką daryti toliau, nuo ko pradėti bažnyčios atstatymą, ar tai iš viso įmanoma misija siaučiant krizei.

Beje, Labanoro parapija vienintelė Švenčionių rajone priklauso Kaišiadorių vyskupijos Molėtų dekanatui. Tą lemtingą dieną Molėtų dekanas Kęstutis Kazlauskas pritarė pasiūlymui dėti visas pastangas, kad Labanore būtų pastatyta nauja bažnyčia. Vėliau gerb. dekaną labanoriškiai matė ir talkose, ir maldų metu, ir tomis džiaugsmingomis akimirkomis, kai kilo bažnyčios sienos, kai ji buvo pašventinta. Ir pasibaigus didiesiems atstatymo darbams, dekanas Kęstutis Kazlauskas dažnai apsilanko brolio Jurgio Kazlausko parapijoje, ypač tradicinėse piligriminėse mišiose, kurios aukojamos kiekvieno mėnesio 8 dieną 12 val. Ne išimtis buvo ir 2012 m. vasario 8-oji. Tik šį kartą gerb. Kęstutis Kazlauskas Šv. Mišias jau aukojo turėdamas monsinjoro titulą. Šį titulą popiežius teikia kunigams už ištikimą tarnybą bažnyčiai, už gražų patarnavimą tikintiesiems. Savo pamoksle monsinjoras Kęstutis Kazlauskas pagrindinį dėmesį skyrė Švč. Mergelei Marijai, jos stebuklingai įtakai tikinčiųjų gyvenime. Gal ir iš tiesų jos galia yra didelė? Gal su jos pagalba pavyko taip greitai Labanore pastatyti naują bažnyčią? Stebuklas ir tai, kad nepaisant oro sąlygų bažnyčia būna pilna arba bent jau apypilnė, juk ir vasario 8-ąją į Šv. Mišias atėjo 30 tikinčiųjų. Tai tikrai daug tokiu žvarboku oru. Pasibaigus Šv. Mišių aukai, kurias aukojo Molėtų dekanas Kęstutis Kazlauskas, o jam talkino Labanoro klebonas Jurgis Kazlauskas, Balininkų klebonas Ladislavas Baliūnas ir vikaras Mindaugas Grenda, Labanoro parapijiečiai pasveikino dekaną Kęstutį Kazlauską su garbingu monsinjoro titulu, o atminimui nuo Labanoro parapijos Stasė Godienė įteikė jam Rūpintojėlio statulėlę.

Algis JAKŠTAS
 

 
Reklaminis skydelis