Mes turime 300 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5433
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23977
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:71303
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kas išdaužė parduotuvės langus?

2018 m. kovo 17 d., šeštadienis Nr.20 (1744)

Naujametė naktis Švenčionėliuose buvo paženklinta langų daužymu miesto centre, beveik šalia šventinės eglutės. Atrodo, tam buvo visos sąlygos. Kaip detektyve – šventinę naktį, kalbama, kažkieno paliepimu miesto centre užgeso apšvietimas. Neilgam, bet to užteko. Kaip tik tuo metu iš kažkur atsirado kažkoks piktadarys (greičiausiai ne vienas), su savimi besinešiojantis kelis nemažus akmenis arba pasiruošęs juos iš anksto, nes miesto centre tokie nesimėto, ir šventinę naktį nesurado smagesnio užsiėmimo, kaip langus daužyti. Nors miesto centre daug didelių langų, pasirinko visus „Gievos“ parduotuvės (baldų), kuri priklauso buvusio mero pavaduotojo Kęstučio Trapiko, pernai mero sprendimu atleisto iš pareigų, šeimai.

Žmonės plačiai aptarinėjo šį įvykį ir spėliojo, kieno čia darbas. Aišku, kad ne vagišiaus - siekė ne pasipinigauti, o tiesiog paleido po akmenį į langus ir išnyko. Taip išnyko, kad visos teisėsaugos paieškos buvo bevaisės. Nepadėjo ir miesto centrą stebinti vaizdo kamera, mat ji, kaip tyčia, tuo metu, kai dužo langai, stebėjo eglę... Kažkokie šešėliai lyg ir buvo pastebėti, bet ką iš šešėlių paimsi...

Ir štai naujiena - byla nutraukta dėl mažareikšmio nuostolio. Prokurorai nuostolį įvertino tik 150 Eur. Tuo tarpu Kęstutis Trapikas, kurio šeimai priklauso parduotuvė, sako, kad išdaužytų langų keitimas kainavo triskart tiek – 450 eurų, bet ką darysi - tokia jau ta prokurorų metodika.

Blogiausia šioje istorijoje tai, kad nusikaltimas liko neatskleistas, o tai atveria kelią naujiems nusikaltimams.

„Policijos vadovybė giriasi, kad pastebimai sumažėjo nusikaltimų skaičius. Šis atvejis parodo, kaip policija sumažina nusikaltimų skaičių“, - neslėpė nusivylimo tarybos narys K.Trapikas.

Mūsų inf.