Mes turime 316 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4854
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15041
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91071
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Žaliais vieškelėliais Velykos atėjo

2018 m. kovo 31 d., šeštadienis Nr.24 (1748)

Taip šventiškai pavadinta velykinių kompozicijų, margučių ir atvirukų paroda Pašaminės kaimo klube. Nors lauke nei vieškelėliai, nei pievos dar ne žalios, tačiau spalvingos atvirutės, popierinėmis gėlėmis „pražydusios“ šakelės, išsprogę „kačiukai“ ir berželiai, įvairūs margučiai sukuria tikrai šventišką nuotaiką – Pašaminėje tikrai Velykos!

Pašaminės skyriaus vedėja Dalė Basiūnienė kartu su kaimo vaikais ir darbščiomis kūrybingomis moterimis per ilgąją gavėnią prisigamino įvairiausių kompozicijų iš sausų gėlių, iš popierinių, panaudojo ir sprogstančias gyvas medžių šakeles, kitokius augalėlius. Susirinkdavo gausus būrelis vaikų ir jaunimo, o kartu su jais kompozicijas kūrė ir vaikams patardavo kaimo moterys: Dalė, Mira, Zofija, Oksana, Inga, Tatjana, Oksana, Žana ir Ramunė.

Na, o margučių įvairovė – net akys raibsta: dažytų, apklijuotų, apmegztų, apipintų ir dar kažin kuo dailiai apklijuotų. Akys raibsta, širdis džiaugiasi. Skoningų ir meniškų, atliktų įvairiomis technikomis atvirukų taip pat pilnas stendas. Drąsiai galima imti bet kurį ir siųsti brangiausiam žmogui.

Keletas pačių gražiausių kompozicijų iš parodos šventiniu laikotarpiu puošia ir tame pačiame pastate Pašaminėje įsikūrusios koplyčios patalpas.

Irena POŽĖLIENĖ

 

 
Reklaminis skydelis