Mes turime 581 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:7188
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25609
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:107358
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pasagoje skambėjo Angelų dainos

2018 m. balandžio 11 d., trečiadienis Nr.26 (1750)

Saulėtą Atvelykio popietę į Paliesiaus dvaro koncertų salę Pasaga nors ir negausiai susirinkę klausytojai turėjo puikią progą pasiklausyti angeliškos muzikos ir angeliškų poezijos posmų. Koncertavo Kauno fortepijoninis trio: Lina Krėpštaitė (fortepijonas), Indrė Andriuškevičiūtė (smuikas) ir Asta Krištaponienė (violončelė) bei solistas Giedrius Prunskus.

Koncerto metu skambėjusius tikrai angeliškus V.Bartulio, E.Grygo, A.Babadžianjano, E.Balsio ir R.Štrauso muzikinius kūrinius papildė nuostabios R.Tagorės ir J.Ivanauskaitės eilės. Klausaisi fantastiškų muzikos garsų ir pamiršti visus kasdieniškus rūpesčius, o kai suskamba iki sielos gilumos savo minties aštrumu persmelkiančios Nobelio premijos laureato Rabindranato Tagorės eilės, tai tiesiog bandai pagauti kiekvieną mintį. Savo gilumu pripažinto guru poezijai nenusileido ir Jurgos Ivanauskaitės poezijos posmai. O kai muzika ir poezija susilieja į nedalomą visumą, pajunti dvasinę palaimą. Gal tokia ir yra muzikos ir poezijos paskirtis, juk ne veltui dar antikos laikais jas globojo mūzos. Muziką globojo Euterpė, o lyrinę poeziją – Polymnija.

Užbaigti šį trumpą pasakojimą norėčiau R.Tagorės mintimi: „Mes gyvename šiame pasaulyje tol, kol mylime...“ O tokia angeliškai subtili muzika ir poezija, kurios klausėmės sekmadienį Pasagos koncertų salėje, yra meilės įsikūnijimas.

Balandžio 20 d. (penktadienį) Pasagos koncertų salėje koncertuos daugelio konkursų laureatas Dmitri Levkovich. Koncerto pradžia 19 val. Skambės Frederiko Šopeno kūriniai.

Algis JAKŠTAS