Mes turime 364 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2495
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18696
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94726
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Edukacinė kepuryčių mezgimo pamoka-susitikimas Pabradės miesto bibliotekoje

2018 m. balandžio 21 d., šeštadienis Nr.29 (1753)

Švenčionių rajono Viešajai bibliotekai paskelbus kvietimą dalyvauti socialinėje gerumo akcijoje „Spalvotas pavasaris 2018“ ir padovanoti bent vieną spalvingą kepurytę (skarelę, šalikėlį ar kt.) su onkologine liga kovojančiam vaikui ir suaugusiam žmogui „Pabradės Auksarankės“ kartu su Pabradės miesto biblioteka balandžio 17 dieną suorganizavo edukacinę kepuryčių mezgimo pamoką-susitikimą. Į biblioteką išmokti, pasimokyti ir kitus pamokyti megzti ar nerti kepurytes susirinko moterys, kurioms svarbiausia bendravimas su bendraminčiais, noras pasibūti drauge, pasidalinti savo mintimis bei žiniomis.

Tos moterys, kurios jau moka megzti ir nerti, pamokoje kūrė savo sugalvotą darbelį, o toms, kurios panoro išmokti megzti, bibliotekos vedėja Gražina Dargytė parodė ir pamokino, kaip numegzti pačią paprasčiausią, bet tikrai ne prasčiausią, vaikišką kepuraitę. Smagiame būryje gaminant kepuraites kelios valandos pralėkė tarsi akimirka. Renginio metu pradėti darbeliai iki akcijos pabaigos bus pabaigti ir perduoti akcijos organizatoriui.

Norėtųsi padėkoti „Pabradės Auksarankių“ susibūrimo iniciatorei, Pabradės „Žeimenos“ gimnazijos pradinio ugdymo mokytojai Alai Zubkovai už atsiliepimą į šią kilnią akciją ir pagalbą organizuojant šį renginį. „Pabradės Auksarankės“ – tai įvairių menų mėgėjų klubas, kuris savo veiklą socialiniame tinkle „Facebook“ pradėjo 2013 metais, vėliau susipažinę „gyvai“ bendrauja iki šiol bei be atlygio Pabradės miesto bendruomenę moko įvairiausių rankdarbių. Nemokamoje klubo veikloje dalyvauja įvairaus amžiaus žmonės, kurie nori išmokti naujų rankdarbių rūšių, dalytis prasmingu bendravimu, džiaugsmu, kurį suteikia tokie susibūrimai. Įdomu atrasti naujas rankdarbių technologijas, jas išbandyti ir pasidalinti su kitais. Ponios Alos suvienytos rankdarbių mylėtojos mokosi kurti grožį kartais tarsi iš nieko. Taip darbams meniškai panaudojamos įvairios medžiagos, odos ir kt. atraižos. Pabradės miesto bibliotekos darbuotojos paskatintos ponios Alos savo gaminamus rankdarbius (žaisliukus iš audinio, sages, nėrinius, dekupažo gaminius) prieš porą metų pradėjo eksponuoti Reškutėnų tradicinių amatų centre vykstančiose meno kūrėjų ir mėgėjų darbų parodose.

Žvelgiant į per įvairias „Pabradės Auksarankių“ edukacines pamokas pagamintus darbelius, jauti iš jų sklindančią šilumą, kuria gali ir privalai pasidalinti su kitais.

Gerumo akcija „Spalvotas pavasaris 2018“ vyks iki gegužės 1 d. Dėkojame visiems, kurie jau prisidėjo savo rankų šiluma sukurtais rankdarbiais ir padovanojo megztas ir nertas kepuraites. Visus savo darbeliais galinčius papuošti ir sušildyti kovojančius su piktomis ligomis kviečiame prisijungti prie šios kilnios akcijos. Darbelius galite pristatyti į Pabradės miesto biblioteką. Dėkojame už Jūsų gerumą!

Gražina DARGYTĖ

Pabradės miesto bibliotekos-filialo vedėja

 
Reklaminis skydelis