Mes turime 161 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2129
mod_vvisit_counterŠią savaitę:5522
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:52848
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2018 m. balandžio 21 d., šeštadienis Nr.29 (1753)

Smaugė sugyventinę

Per praėjusią savaitę fiksuoti net aštuoni atvejai, kada tarp rajone gyvenančių porų, sutuoktinių, sugyventinių kilo tarpusavio nesutarimai, agresija, prievarta bei smurtavimas artimoje aplinkoje.

Artimo žmogaus smurtą patyrė Švenčionėlių gyventoja. Balandžio 9 dieną, išgertuvių metu, tarp sugyventinių kilo žodinis konfliktas. Neblaivus 54 metų vyras incidento metu rankomis griebė sugyventinei už kaklo ir pradėjo ją smaugti. 58 metų moteris, kuriai nustatytas sunkus girtumo laipsnis (3,42 promilės), patyrė fizinį skausmą. Vyras sulaikytas ir uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę.

 

Smurtautojas priešinosi ir pareigūnams

Balandžio 10 dieną Švenčionių r. PK gavo pranešimą apie namuose smurtaujantį vyrą. Strūnos kaime apie pusę septynių vakaro, savo namuose agresyviai nusiteikęs neblaivus dviejų vaikų tėvas smurtavo prieš sugyventinę ir savo mažamečius. Į įvykio vietą atvykus policijos pareigūnams, triukšmadarys aktyviai priešinosi sulaikomas, tampė policininką už uniformos, stumdėsi ir stengėsi ištrūkti. Paaiškėjo, jog 23 metų moters sugyventinis, kilus nesutarimams, vaikų akivaizdoje trenkė moteriai per veidą, stumdė ją ir grasino namuose viską suniokoti (sudaužyti). Aršiai nusiteikęs vyras sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

 

Smurtavo namo kieme

Tą pačią balandžio 10 dieną Švenčionėliuose, prie vieno iš daugiabučių įėjimo durų, vyriškis kumščiu į veidą trenkė į namą einančiai 53 metų moteriai. Nukentėjusiajai pagrasinus, kad iškvies policiją, smurtautojas pasivijęs moterį dar du kartus trenkė jai į veidą. Konfliktas vyko Žemutinės gatvėje apie aštuntą valandą vakaro.

 

Nukentėjo ne tik sugyventinė, bet ir jos motina

Balandžio 11 dieną Pabradėje, Gaspariškių gatvėje esančio privataus namo kieme, tarpusavyje konfliktavo 37 metų vyras ir 29 metų jo sugyventinė. Neblaivus smurtautojas, kuriam nustatytas vidutinis 1,80 promilės girtumo laipsnis, penkis kartus trenkė moteriai į veidą, taip sukeldamas jai fizinį skausmą. Moteris taip pat buvo neblaivi (nustatytas 1,34 promilės girtumo). Nuo agresyvaus vyro nukentėjo ir 62 metų sugyventinės motina. Jai praskelta galva. Į įvykio vietą atvykę medikai, moterims pagalbą suteikė vietoje. Smurtautojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę

 

Smurtavo prieš motiną

Neblaivus 24 metų Zadvarninkų kaimo gyventojas šeimyninio konflikto metu du kartus kumščiu trenkė savo 52 metų motinai į petį ir vieną kartą į krūtinę. Smurtavusiam sūnui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis - 1,46 promilės. Jis sulaikytas ir uždarytas į Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK areštinę.

 

Konfliktus stebėjo mažamečiai

21 metų Švenčionėlių miestelio gyventojas balandžio 13 d. apie penktą valandą vakaro smurtavo savo namuose. Žodinio konflikto metu, kilusio dėl nesutarimo finansiniais klausimais, vyrukas puolė mušti 36 metų savo sugyventinę. Incidentą stebėjo jų mažametė dukra. Konflikto metu agresyvus vyras rankomis čiupęs moterį už plaukų, juos rovė bei sugriebęs ją už kaklo pradėjo smaugti. Vykstant grumtynėms, poros bute buvo vyro mušamos moters draugė, kuri paėmusi mažametę ant rankų, išnešė ją į kitą buto kambarį, idant pastaroji patirtų kuo mažiau streso. Iki atvyko policijos pareigūnai, smurtautojas iš namų pasišalino.

Balandžio 14 d. du mažamečiai poros vaikai taip pat buvo priversti stebėti neblaivių sugyventinių konfliktą. Šeštadienio vakarą Merlino kaime (Cirkliškio sen.) sugyventinių pora, būdami kartu su mažamečiais vaikais, pradėjo konfliktuoti. Abu buvo neblaivūs: 55 metų vyrui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis 2.49 promilės, 33 metų moteriai 2.94 promilės. Vyriškis elgėsi agresyviai – kumščiu trenkė moteriai per veidą, taip sukeldamas nemenką fizinį skausmą. Smurtautojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Vaikų priežiūra buvo patikėta 59 metų mamos tėvui, gyvenančiam Cirkliškio kaime.

 

Įtūžo ant neblaivios sugyventinės

Prieš sugyventinę smurtavo ir Karklinės kaimo (Strūnaičio sen.) gyventojas. Balandžio 15 d. apie dvyliktą valandą dienos šešiasdešimtmetis susiginčijo su kartu gyvenančia 43 metų moterimi. Vyriškis ne juokais įtūžo ant neblaivios gyvenimo draugės (nustatytas vidutinis 2.49 promilės girtumo laipsnis). Jis griebė sugyventinę už striukės, tampė ją už rankų ir riešų, vieną kartą delnu trenkė į kairį skruostą ir smarkiai stumtelėjo į šalia kelio esančius krūmus. Nukentėjusiai moteriai Švenčionių rajono ligoninės priėmimo skyriuje medikai nustatė dešinio riešo, kairės plaštakos bei nugaros sumušimus. Po apžiūros ji išleista į namus gydytis ambulatoriškai. Agresyvus vyras iš įvykio vietos pasišalino.

 

Nukentėjo nuo ilgapirščių

Balandžio 12 d. apie pusę aštuonių ryto, Dotenėnų kaime miškovežio „Ponce Visenp“ savininkas pastebėjo, jog po nakties yra apniokota jam priklausanti miško technika. Šeimininkas pasigedo dalies įrankių, rado išlaužtą daiktadėžę, sugadintą miškovežio užvedimo mechanizmą. Jis įtaria, jog galimai bandyta apskritai traktorių pavogti.

Išplėštą sandėliuką, pavogtus įrankius bei dujų balioną po žiemos savo sodyboje rado Rašos vs. (Mindūnų sen., Molėtų r. sav.) gyventoja. Į statinį vagys pateko nulaužę durų spyną.

Balandžio 13 d. trumpam išėjusi iš namų ir palikusi juos nerakintus, Sarių kaimo gyventoja grįžusi pasigedo 1580 eurų.

 

Dingęs automobilis grąžintas savininkei

Balandžio 11 d. iš Vasarvietės gatvės Pabradėje dingo 1992 m. laidos lengvasis automobilis „Audi 80“. Transporto priemonės savininkei, šio miestelio gyventojai, padaryta žala siekia 500 eurų

Tą pačią dieną Cegelnės kaime (Pabradės sen.) Švenčionių r. PK patrulis sustabdė važiuojantį automobilį „Audi 80“. Transporto priemonę vairavo 31 metų neblaivus vairuotojas. Jam nustatytas 2,74 promilių girtumas. Vyras prisipažino, jog vairuoja transporto priemonę neturėdamas tam teisės. Vyras uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę, transporto priemonė grąžinta savininkei.

 

Savaitės statistika

Nuo 2018-04-09 iki 2018-04-15 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruota 101 informacinis pranešimas, pradėta 13 ikiteisminių tyrimų.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyti 7 asmenys, iš jų 5 buvo neblaivūs. Laikino sulaikymo patalpoje patalpinti 5 asmenys. Areštinėje per savaitę pabuvojo 23 asmenys. Įtariami padarę nusikalstamą veiką 18 asmenų, suimtų asmenų buvo 2, nuteistų/nubaustų 3.

Iš viso surašyta 80 ANK protokolų, iš jų 71 KET protokolas. Neblaivių dviratininkų – 1, be saugos diržų – 2, pėsčiųjų pažeidimai – 1, dviratininkų pažeidimai – 1, kita – 9. Kitų pažeidimų fiksuota 40: 7 girti viešoje vietoje, chuliganizmo atvejai – 4, viešosios rimties trikdymas – 2, tyčinis turto sunaikinimas ar sugadinimas - 1,vaiko teisių pažeidimai - 1.

Švenčionių r.PK inf.