Mes turime 380 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2383
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18584
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94614
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Liūdno eismo įvykio pasekmės: 2 žuvę ir dar du sužeisti

2018 m. balandžio 25 d., trečiadienis Nr.30 (1754)

Šeštadienį apie 15 val. informaciniuose tinklalapiuose pasirodė pranešimas, kad eismo įvykio metu Švenčionių rajone, kelyje Švenčionys-Andriejauka, 5 km nuo Stanislavavo Mielagėnų kryptimi, apsivertus automobiliui „Honda Civic“ žuvo vairuotojas (g. 1995 m.) ir šalia jo sėdėjęs keleivis (g. 1992 m.), o ant galinės automobilio sėdynės sėdėję vaikinai – sužeisti.

Sužalotas vyriškis (g. 1995 m.) dėl galvos žaizdos, smegenų komocijos, kairės alkūnės žaizdos paguldytas į ligoninę. Kitas jaunuolis (g. 1993 m.), kuris dėl patirtų sužalojimų, pristatytas į ligonę, iš jos pasišalino.

Kelio atkarpa, kurioje įvyko eismo įvykis, gana komplikuota – čia ir posūkiai, ir kalneliai, o važiuojant nuo Mielagėnų netoli tos vietos yra nelygumas, kuris gerokai mesteli, o jei greitis didelis, tai gali ir į priešingą eismo juostą ar net į griovį nulėkti. Bet tai tik prielaidos, o tikroji priežastis, matyt, bus nustatyta ikiteisminio tyrimo metu, bet niekas jau nesugrąžins dviejų jaunų vaikinų gyvybių.

Žinia apie eismo įvykį, žuvusius ir sužeistus vaikinus sukrėtė Mielagėnų (Ignalinos r.) bendruomenę, nes abu žuvę ir vienas iš sužeistų – šio miestelio gyventojai, antras eismo įvykio metu sužeistas vaikinas – iš netoliese esančios Salomenkos.

Kiekvienas toks skaudus eismo įvykis, kai žūna ar nukenčia žmonės, ne tik sukrečia, bet ir priverčia susimąstyti, kodėl taikiu metu žūna žmonės. Kada susiprotėsime ir įsisąmoninsime, kad automobilis – ne žaisliukas, ir atsisėdę prie vairo turim jausti atsakomybę ne tik už kitų žmonių, bet ir savo gyvybę. Anksčiau ant automobilių buvo galima pamatyti tokį užrašą: „Kelias – ne kosmosas, vairuotojau, atmink, tavęs laukia namuose.“ Auksiniai žodžiai, bet kažkodėl labai pamirštami. Prisimenu, kai prieš porą metų Švenčionėliuose Partizanų g. į betoninę tvorą automobiliu atsitrenkęs žuvo jaunas vaikinas, gal savaitę nebuvo nei lakstančių pašėlusiu greičiu, nei „saulutes“ sukančių, o po to vėl viskas sugrįžo į įprastas vėžes – vėl akseleratorius iki dugno, vėl cypia padangos sukant „saulutes“. Na, ir kas, kad dega uždegtos žvakutės... Dega žvakutės ir šeštadienį įvykusios avarijos vietoje, tik jos nesušildys žuvusių vaikinų artimųjų širdžių...

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis