Mes turime 222 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4512
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21854
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65837
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Skaitytojo nuomonė. Kam rajono valdžiai taip prireikė beveik pusės milijono?

2018 m. balandžio 28 d., šeštadienis Nr.31 (1755)

Trečiadienį perskaitęs laikraštyje apie, mano nuomone, centralizuotai tiekiamos šilumos vartotojų apiplėšimą, negaliu tylėti. Pirmiausia mus apiplėšia nepagrįstai užkelta šilumos kaina. Antra, rajone susidarė tokia aplinka, kad ne tik nekuriamos žadėtos darbo vietos, bet ir tos paskutinės naikinamos. Normalias algas gauna tik rajono valdžia ir jos rėmėjai. Dauguma gyventojų apskritai negauna darbo, važinėja į Vilnių, o jų mokesčiai pildo rajono, kuriame jiems nėra vietos, biudžetą. Tai lyg pasityčiojimas, nors ir teisėtas - įstatymų lygmenyje. Sugrįždami į namus tik pernakvoti ir tai ne kasdien, mokėdami už šildymą butų, kuriuose mažai tebūname, mes, pasirodo, dar kartą papildome tą patį mums nesvetingo rajono biudžetą. Rajono valdžia iš šilumą gaminančios „Fortum Švenčionių energija“ užsimojo, kaip rašė tarybos narys K.Trapikas, „išsigryninti“ vos ne pusę milijono mūsų permokėtų eurų. Kita tiek atiteks antram akcininkui – Suomijos įmonei. Kaip gi mus apiplėšė, jeigu įmonei per metus susikaupė arti milijono perteklinių eurų? Ir vis tai – su mūsų tiesiogiai išrinkto mero pritarimu?

Straipsnyje trečiadienio laikraštyje buvo rašyta: „Šiukšlių mokestis ir centralizuotai tiekiama šiluma buvo tie du kuinai, ant kurių į valdžią atjojo Klipčiai. Pažadėjo sumažinti kainas. O šventas naivume, dalis žmonių ir patikėjo. Naivuolių buvo ne per daugiausia (meras surinko tik 300 balsų daugiau), bet tiek pakako, kad tuo metu skolose paskendusi šeimyna patogiai įsitaisytų „baltuose rūmuose“. Tikrai sutinku, kad būtent taip ir buvo. Dar reikėtų papildyti, kad daug naivuolių kažkodėl susigundė jauna valdžia, nors tai joks ne privalumas. Ir kas šiandieną gyventojams iš to, kad jaunas (manau, per jaunas) meras iš Vilniaus kasdien prisiveža tokių pat jauniklių patarėjų (ką jie per trejus metus protingo patarė?)? Teko girdėti, kad jų vežiojimas – taip pat našta rajono biudžetui.

Reikia išmintingos valdžios, o išmintis ateina su metais. Prisiminkite tai, kai eisite balsuoti!

Man taip pat kelia nerimą valdžios noras paimti iš „Fortum Švenčionių energijos“ tokią didelę sumą ne įprastais dividendais, o keistu būdu – mažinant įmonės įstatinį kapitalą. Lyg pavagiant kiaušinį iš po vištos...

Kam taip prireikė valdžiai pinigų? Iš jų aplinkos išėjo kalbos, kad už Švenčionėlių kultūros centro renovaciją rajonas skolingas statybininkams, todėl negali priduoti darbų. Kultūros centrą iškraustė ir uždarė – neva remontuos. Tuo tarpu Vyriausybės investicijų programoje šiam objektui neskirta nei euro. Iš biudžeto skirtais 50 tūkst. nėra ko ir pradėti darbų. Ką daryti? Artėja rinkimai, o darbai stovi, net nebus kur merui pasirodyti, ne tik kuo pasigirti. Kalbama, kad tie pinigai ir nueis Švenčionėlių kultūros centro skoloms ir vidaus remontui.

Jeigu yra taip, kaip kalba patys savivaldybės valdininkai, kas leido rajono valdžiai remontuoti kultūros centrą šilumos vartotojų sąskaita, kai visi rajonai tokiems objektams gauna lėšų iš Vyriausybės?

A.G., Švenčionių miesto gyventojas