Mes turime 361 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2267
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18468
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94498
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Šaukštas deguto“

2011 m. gegužės 14 d., šeštadienis Nr. 35 (1082)

Belaukiant Prezidentės Dalios Grybauskaitės vizito Pabradėje neapsieita be opozicijos „politikėlių“ nesibaigiančių gėdingų poelgių. Nesunku numanyti, kieno „ausys“ už viso šito kyšo, nors patys „šulai“, matyt, pradėjo gėdytis tokių priemonių ir ėmė ieškoti kvailelių. Nė vienas iš organizatorių net netoliese nepasirodė.

Opozicijos užmačios išaiškėjo jau vizito išvakarėse, kai liberalcentristė J.Deveikienė (mūsų žiniomis, jai ir R.Čeponiui buvo pavesta organizuoti) ėmė rūpintis plakatais ir norėjo juos užsisakyti pas profesionalą. Šiam atsisakius, tepliojo, kaip mokėjo, prisigamino plakatų su klaidomis, ir su tokiais nuo pat ryto samdyti 6 piketuotojai jau stovėjo prie kelio į „Intersurgical“. Laukė gal ne tiek Prezidentės, kiek paskui ją atvykstančios žiniasklaidos – reikia pasirodyti. Kam buvo pamokėta, tiems iš viso Prezidentės vizito svarbiausiu akcentu ir tapo būtent piketas, bet tokių buvo išties mažai.

Prezidentė stabtelėjusi bandė pasikalbėti su piketuotojais, bet šie taip ir nesugebėjo pasakyti, kuo jie skundžiasi ir ko nori. Alfonsas Pošiūnas kažką nerišliai vebleno, kad meras geras žmogus, bet kaip valdininkas jam nepatinkantis, mokyklą uždarė (Švenčionių profesinio rengimo centras priklauso ne rajonui, o Švietimo ir mokslo ministerijai, kuri ir priėmė sprendimą uždaryti Švenčionėlių skyrių, kai jame moksleivių liko mažiau, negu darbuotojų. Bet kuo čia dėta kaimo bendruomenė? – red.). Nesupratusi šiojo, vėliau Prezidentė vis dėlto išsiaiškino, kad tai nerimsta ir negali susitaikyti savivaldybės rinkimus pralaimėjusieji, siuntinėjantys su plakatais žmones, kurie net nesupranta, ką daro.

Vis dėlto Alfonsas Pošiūnas vieno dalyko negalėjo nesuprasti – naudotis Modžiūnų kaimo bendruomenės „Varpas“ vardu jis neturėjo teisės. Kaimo bendruomenės nariai labai supykę ant Alfonso Pošiūno. Bendruomenės pirmininkas Darius Pošiūnas (tik bendrapavardis - red.) teigia nieko apie piketą nežinojęs ir tokiems veiksmams nepritariantis. Bendruomenės narys Stasys Švabauskas piktinosi: „Kas A.Pošiūnui leido bendruomenės vardu tokias nesąmones išdarinėti? Bendruomenė su šitom kvailystėm neturi nieko bendro. A.Pošiūnas prisirinko visokių už butelį ir teršia bendruomenės vardą. Jie nei bendruomenei, nei rajono gyventojams neturi teisės atstovauti. Pats ryte mačiau, kaip visi rinkosi pas A.Pošiūną, krovėsi tuos plakatus ir išvažiavo rajonui gėdą daryti“.

Bendruomenės nariai sakė reikalausiantys A.Pošiūno pasiaiškinti, galbūt bus imtasi ir griežtesnių sprendimų.

Atlikę savo „darbą“ du piketuotojai nuvyko į prekybos centrą ir pirko alkoholinius gėrimus. Vienas piketuotojų, gyventojų pravardžiuojamas „debesėliu“, ir ketvirtadienį „plaukiojo“ kaip debesėlis (piketas vyko trečiadienį – red.). Neblogai uždirbo?..

Nemalonu, kad tokią iškilmingą dieną, kai rajone lankosi šalies vadovė, atsiranda toks „šaukštas deguto“, bet gera žinia, kad jis taip ir liko paspirtas pakelėje, iš esmės nieko nesugadinęs.

„Švenčionių krašto“ inf.

 
Reklaminis skydelis