Mes turime 244 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1076
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19620
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66946
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Visi pavasario žiedai – motinoms

2018 m. gegužės 8 d., trečiadienis Nr.33 (1757)

Pašaminės kaimo klube tradiciškai penktadienį – Motinos dienos išvakarėse – kasmet rengiama šventė. Vyksta koncertai, parodos, mamytės pradžiuginamos gėlėmis ir vaišėmis, neretai sulaukiama ir svečių.

Taip pat ir šiemet. Prieš šventinį koncertą galima buvo pasižiūrėti Reškutėnų tradicinių amatų centro jaunųjų keramikų klubo dirbinių paroda, kitoje salėje – šiuo metu Pašaminėje gyvenančios Angelės Burkauskienės iš skiautinių pasiūtų užtiesalų kompozicija.

Šventės dalyviams koncertavo Pašaminės vokalinis ansamblis, akordeonais grojo Kostas Jurėnas ir Bronius Gumbrys. Klubo vedėja Dalė Basiūnienė pasirūpino, kad ansamblio moterys būtų gražiai pasipuošusios: nupirko elegantiškus juodus sijonus ir baltas palaidines, sceninį įvaizdį papildė ir visoms vienodais prie aprangos derančiais papuošalais. Nelygu proga – ansamblio atlikėjos puošiasi arba šiais, arba anksčiau pagal bendruomenės projektą įsigytais tautiniais kostiumais. D.Basiūnienė pasižadėjo, kad kitam renginiui parūpins ir ansamblio vyrams prie bendro stiliaus derančius sceninius drabužius. Padainavę, pagroję, padeklamavę ir papokštavę pašaminiškiai perdavė žodį svečiams – Sarių skyriaus mėgėjų meno kolektyvams. Iš Sarių koncertavo estradinė grupė ir etnografinis ansamblis. Žiūrovai juos sutiko labai šiltai ir negailėjo plojimų.

Pastaruoju metu pašaminiškiai puoselėja šiltus ryšius ne tik su artimiausiais kaimynais iš Reškutėnų, bet ir iš Sarių kaimo. Prieš kurį laiką Pašaminės ansamblis koncertavo Sariuose, o štai Motinos dienos proga – sariškiai apsilankė Pašaminėje. Susiklostė gražus bendradarbiavimas. Ta proga abiejų skyrių vadovės Dalė Basiūnienė (Pašaminės) ir Aldona Miloševskienė (Sarių) apsikeitė dovanomis, nes draugystė ir konstruktyvus bendradarbiavimas kultūrinėje veikloje – labai svarbi.

Buvo ir daugiau dovanėlių, gėlių ir gražių žodžių bei dainų. Dažna Pašaminės renginių lankytoja gretimame Kretuonų kaime gyvenanti žurnalistė Janina Petraitienė, įteikdama Dalei gėlę, pagyrė ją už energiją ir entuziazmą bei pasidžiaugė už pašaminiškius, kad jie turi klubą ir biblioteką, kurie įkvepia kaimui daugiau gyvybės.

Dalė savo ruožtu kartu su Pašaminės kaimo vaikučiais įteikė visoms mamytėms dailias jų pačių per edukacinius užsiėmimus kartu su p. Mira iš tampomojo popieriaus pagamintas gėles.

Po koncerto visų šventėje dalyvavusių pašaminiškių ir į svečius atvykusių sariškių dar laukė puošnus ir turtingas vaišių stalas. Ir čia ekspromtu liejosi dainos, eilėraščiai, pasižadėta ir toliau puoselėti gražią kūrybinę draugystę ir bendradarbiavimą.

Irena POŽĖLIENĖ