Mes turime 305 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3267
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13454
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89484
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2018 m. gegužės 12 d., šeštadienis Nr.34 (1758)

Kelyje - neblaivūs vairuotojai

Per savaitę sulaikyti net keturi prie vairo sėdę neblaivūs vyrai ir tai net trečdalis nusikalstamų veikų, dėl kurių pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Gegužės 1 d. Švenčionyse, Lentupio gatvėje, pareigūnai sustabdė automobilį „Audi 80“, kurį vairavo 45-erių vyras. Patikrinę jo blaivumą, policininkai įsitikino, kad vairuotojas visiškai girtas. Alkoholio matuoklis parodė 2,16 promilės.

Tos pačios dienos vakare Švenčionėliuose, Švenčionių gatvėje, policininkai pastebėjo įtartinai važiuojantį automobilį „VW Passat“. Prie vairo sėdėjo dar girtesnis vyras. 43 metų vairuotojas į matuoklį įpūtė 3,24 promilės.

Gegužės 3 d. Senos Pašaminės kaime pareigūnų buvo sustabdytas taip pat vingiais važiuojantis automobilis „VW Pasatt“, kurį vairavo 41-erių vyras. Jis taip pat buvo girtas – matuoklio duomenys rodė 2,46 promilės.

Gegužės 6 d. apie 15 val. ties kavine „KARČIAMA“ (Sarių seniūnija) kelyje Vilnius-Zarasai, patikrinimui sustabdytas automobilis „BMW 320D“. Prie vairo sėdėjo neblaivus 43 metų vairuotojas į matuoklį įpūtęs 2,13 promilės.

Visi sulaikyti vairuotojai nakvojo areštinėje. Vyksta ikiteisminis tyrimas. Jie bus teisiami ir ilgam neteks teisės vairuoti. Laimei, tik palankaus atsitiktinumo dėka, nuo jų niekas nenukentėjo.

 

Policija primena, jog per keletą paskutinių balandžio savaičių, rajone buvo fiksuoti net keturi auto įvykiai, kada automobiliai vertėsi keliuose ir visa tai vyko dėl girtų vairuotojų kaltės. Belieka tik priminti, kad visi mes – pėstieji, vairuotojai ar keleiviai – kelyje esame ne vieni. Tad gerbkime ir saugokime vieni kitus!

 

Senolį sumušė svečias

Gegužės 1 d. Švenčionių r. PK gavo pranešimą apie sumuštą asmenį. Incidentas įvyko Švenčionėliuose, viename iš Paupio gatvėje esančių namų. Apie trečią valandą po pietų, pas vieną garbaus amžiaus senolį į svečius užėjo jam iš pažiūros pažįstamas vyriškis. Kilus ginčui „svečias“ kumščiais pradėjo mušti 90-ies metų šeimininką, taip sukeldamas jam nemenką fizinį skausmą.

 

Smurtavo artimieji

Balandžio 30 d. susikivirčijo tėvas ir sūnus, gyvenantys Švenčionėliuose. Apie ketvirtą valandą po pietų viešoje vietoje, Priestočio gatvėje, tėvas su sūnumi apsižodžiavo. 44 metų vyras pradėjo už drabužių tampyti savo penkiolikmetį sūnų, negana to, dar kumščiu trenkė paaugliui į šoną, taip sukeldamas jam fizinį skausmą. Agresyvus vyras uždarytas į Švenčionių r. PK į areštinę.

28 metų Cirkliškio kaimo gyventojas gegužės 4 d. apie pirmą valandą dienos smurtavo savo namuose. Žodinio konflikto metu, neblaivus (nustatytas 2,76 promilės girtumas) vyrukas puolė mušti 24 metų savo seserį. Jis trenkė merginai per veidą, koja spyrė į dešinę šlaunį, taip sukeldamas fizinį skausmą. Smurtautojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Tą pačią dieną smurto atvejis fiksuotas ir Cegelnės kaime. Penktadienio vakarą neblaivus 31 metų kaimo gyventojas, šeimyninio konflikto metu kumščiu, trenkė savo 42 metų sugyventinei į veidą. Neblaivi moteris (nustatytas 1,56 promilės girtumas) nuo smūgio parkrito ant grindų. Smurtavusiam vyrui nustatytas 3,19 promilės girtumo laipsnis. Jis sulaikytas ir uždarytas į Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK areštinę.

Smurtą artimoje aplinkoje patyrė ir 41 metų Švenčionėlių gyventojas. Gegužės 6 d. apie vienuoliktą valandą vakaro, žodinio konflikto metu, 39 metų neblaivus (nustatytas 2,63 promilės girtumas) vyras kumščiu trenkė savo broliui į veidą, taip sukeldamas jam fizinį skausmą. Smurtautojas sulaikytas ir uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę.

Ranką prieš sutuoktinę pakėlė Švenčionių mieste gyvenantis 56 metų vyras. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį neblaivus (nustatytas 1,89 promilės girtumas) vyriškis ketino susidoroti su savo bendraamže žmona. Jis, paėmęs pagalvę ir uždėjęs ją ant lovoje gulinčios sutuoktinės galvos, pradėjo moterį smaugti. Vėliau visu kūnu užgulė ir spaudė jos galvą. Smurtavęs vyras sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

 

Apšvarino ne tik namą, bet ir automobilį

Pagalbos į policiją kreipėsi Adutiškio miestelio gyventojas. Gegužės 2 d. apie 6 valandą vakaro vyras apsižiūrėjo, jog yra apvogti jo namai, esantys Paupio gatvėje. Akivaizdu, jog vagys į gyvenamąjį būstą įsibrovė atkabinę vidinėje verandos durų pusėje esančius kabliukus. 51 metų namo savininkas pasigedo dviejų benzininių pjūklų „Husqvarna 254“, elektrinio pjūklo „Rebir“, elektrinio siaurapjūklio, elektrinio obliaus ir akumuliatorinio suktuko rinkinio dėžės.

Taip pat vyras tikino, jog ilgapirščiai apšvarino ir jo automobilį. „VW Passat“, kuris užrakintas stovėjo kieme prie namo. Savininkas įtaria, kad vagys galėjo parinkti raktą. Iš automobilio pavogta 25 litrai dyzelinio kuro, automagnetola „Olimpikus“ ir akumuliatorius „Varta“. Iš viso padarytas materialinis nuostolis yra apie 620 eurų.

 

Pasigedo namų apyvokos daiktų

Karkažiškės kaime gyvenanti moteris gegužės 3 d. apie pietus grįžusi namo pastebėjo, kad trūksta kai kurių daiktų. Įtarė pabuvojus neprašytus „svečius“. Į gyvenamąją patalpą vagišiai galimai pateko išėmę spynos laikiklį. Ilgapirščiai iš namų nugvelbė aliumininius puodus, odinius batus bei televizoriaus priedėlį. Bendrą nuostolį būsto savininkė vertina 190 eurų.

Širšuliškių viensėdijos gyventojas taip pat skundėsi, jog buvo įsibrauta į jo namus ir pavogti namų apyvokos daiktai. Iš viso padarytas materialinis nuostolis yra apie 360 eurų.

 

Savaitės statistika

Nuo 2018-04-30 iki 2018-05-06 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruota 118 informacinių pranešimų, pradėta 14 ikiteisminių tyrimų.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyti 8 asmenys, iš jų 7 buvo neblaivūs. Laikino sulaikymo patalpoje patalpinti 7 asmenys. Areštinėje per savaitę pabuvojo 13 asmenų. Įtariami padarę nusikalstamą veiką 10 asmenų, suimtų asmenų buvo 2, nuteistų/nubaustų – 1.

Iš viso surašyta 92 ANK protokolai. Neblaivių vairuotojų – 4, neblaivių dviratininkų – 1, be saugos diržų – 4, be vairuotojo pažymėjimo – 2, pėsčiųjų pažeidimai – 2, dviratininkų pažeidimai – 1, kita – 21. Kitų pažeidimų fiksuota 10: iš jų 3 girti viešoje vietoje, chuliganizmo atvejai – 5, tyčinis turto sunaikinimas ar sugadinimas – 3, melagingi pranešimai – 2.

Švenčionių r. PK inf.

 
Reklaminis skydelis