Mes turime 201 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1586
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4309
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:56597
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Snaigių arbata“

2012 m. vasario 22 d., trečiadienis Nr.15 (1158)

Kartą puodelyje gyveno arbatos lašelis. Taip jį ir vadino – Arbatos Lašeliu. Vieną dieną, apimtas liūdesio, vienatvės, atvėso sau lašelis ir pasijuto niekam nereikalingas.

Slinko dienos. Vasarą keitė ruduo, skraidantys rudenio lapai virto besileidžiančiomis baltomis snaigėmis, vėliau jos tirpo, krito žvilgančiais lašais – jų buvo daug ir jie taip žaismingai leido laiką... Tik jis, arbatos lašelis, buvo vienišas.

Pasaulyje buvo ir daugiau svajotojų, kurie buvo vieniši ir liūdni, ir visus juos jungė noras padaryti savo mažytį pasaulį šiltesniu ir šviesesniu. Susiradę daugiau draugų ir bendraminčių, pirmiausia jie rado vietą. Ten, kur nuostabi upė Žeimena teka, kur Labanoro šimtamečiai miškai ošia, kur ežerų ežerėlių pilna, kur vakare saulė ne vandeniu, o bėgiais ridinėjasi – Švenčionėliai ji vadinasi!
Lašelis pakvietė draugus arbatos ir surengė puikiausią festivalį.

Indrė ir Irma dalijosi trapiu poezijos posmu, Jonas, Karolina, Rasa, Kristina, Justė, Silvija, Marius, Liudvikas, Adelė, Gintarė, Povilas – kūrybiškumu ir darbštumu, svečiai Domantas ir Simas šiltu ir puiku koncertu, Gerda – žavumu, Justas – geru garsu, Domantė nuostabiai užfiksuotomis akimirkomis, Laurynas – Arbatos Lašelio portretu. Ačiū ne tik Jiems, bet ir klausytojams, kad rado laiko pabūti kartu. Be to, ne tik atlikėjai, bet ir rėmėjai prisidėjo prie festivalio egzistavimo: UAB „Maltosa“, UAB „Švenčionių vaistažolės“, A.Vainoriaus fotoateljė, rajono laikraščiai. Tą festivalį draugai pavadino „Snaigių arbata“ ir iš to didelio džiugesio, nutarė kasmet rengti tokį.

Tačiau vakarėjo. Iš pilko dangaus į karštą arbatą krito snaigės. Jos tirpo dar net nespėjusios nusileisti į arbatos puodelį. Lašelis anaiptol visai nesijautė vienišas. Tyliai skambėjo muzika gitaros stygoje, lašelio širdyje, Švenčionėliuose ir dar toliau – ten, Lietuvoje. Nieko tuomet nebereikėjo, beliko tik džiaugtis tais svajokliais, mylinčiais Lietuvą, matančiais daugiau gėrio nei blogio. Tais, kurie savo talentais kuria meilę, o ne pyktį ar neapykantą. Net jei jie yra ar ateityje taps advokatais, girininkais, buhalteriais, mylėti ir kurti jiems pavyks. Privalo pavykti. Nes jie tai daro dabar.

Visada su Jumis – Arbatos Lašelis

Festivalio organizatoriai: Švenčionėlių Mindaugo gimnazija, Švenčionėlių meno mokykla, Švenčionėlių atviras jaunimo centras

P.S. Mane, Arbatos Lašelį, ir mano draugus visada galite surasti laisvalaikiu užsukę į Švenčionėlių atvirą jaunimo centrą nuo 17 iki 20 val. - kasdien išskyrus savaitgalį.

 

 
Reklaminis skydelis