Mes turime 155 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:893
mod_vvisit_counterŠią savaitę:3616
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:55904
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Statinių savininkai (naudotojai) privalo jais rūpintis

2012 m. vasario 22 d., trečiadienis Nr.15 (1158)

Švenčionių rajono savivaldybės administracija atkreipia statinių savininkų (naudotojų) dėmesį į tai, kad žiemos laikotarpiu, susikaupus ant stogų sniegui, gali būti viršijamos leistinos laikančiųjų konstrukcijų apkrovos. Taip pat statinio konstrukcijų mechaninį atsparumą ir pastovumą gali paveikti tirpstančio sniego vanduo, kuris dažniausiai užsikimšus ar užšalus lietvamzdžiams, neturėdamas kur nutekėti, bėga per karnizus, stoglovius, patenka ant sienų. Šąlant į sienų konstrukcijų plyšius patekęs vanduo jas ardo, nuo karnizų ir lietlovių susidaro varvekliai. Nors ne kiekvienas įtrūkimas kelia pavojų, tačiau mikroplyšiai, veikiami temperatūrų skirtumo, progresuoja, didėja. Tuomet padidėja statinių galimų griūčių, žmonių sužalojimų rizika.

Ypatingos priežiūros žiemos sezono metu reikalauja šiuolaikinių prekybos centrų ir kitų paskirčių statiniai, kurie yra pastatyti iš lengvų metalo konstrukcijų. Statinių savininkams (naudotojams), siekiant išvengti galimų avarijų ar nelaimingų atsitikimų, būtina stebėti sniego storį ir jo poveikį statiniui bei imtis skubių priemonių susikaupusio sniego pašalinimui nuo statinių išorinių atitvarų. Tik tokiu būdu galima išvengti neleistinų konstrukcijų deformacijų ir skaudžių avarijų pasekmių.

Neikite į apgriautus, neprižiūrimus pastatus. Šių pastatų stogo konstrukcijos nepatikimos, jos gali neatlaikyti sniego apkrovos ir įgriūti.

Už statinių naudojimą atsakingi statinių savininkai (naudotojai). Vadovaujantis LR Statybos įstatymo dvyliktuoju skirsniu, jie privalo organizuoti ir atlikti statinių techninę priežiūrą.
 

 
Reklaminis skydelis