Mes turime 156 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1248
mod_vvisit_counterŠią savaitę:3971
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:56259
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Strūnos socialinės globos namuose – Šauniausios poros konkursas

2012 m. vasario 22 d., trečiadienis Nr.15 (1158)

Prieš trejetą metų pirmą kartą teko rašyti apie Strūnos socialinės globos namuose Šv. Valentino – įsimylėjėlių – dieną vykusį Šauniausios poros konkursą. Nustebino ne tik porų iš skirtingų globos įstaigų pasirodymas, bet ir solidi komisija, prizai. Ir štai, gavęs Strūnos socialinės globos namų direktoriaus Petro Veličkos pakvietimą, važiuoju į tradicinį Šauniausios poros konkursą. Taip, tradicinį, nes konkursas vyksta jau 10 kartą. Pirmus 4 metus buvo rengiamas savo gyventojams, o po to pradėjo ir svečiai važiuoti. Šiemet konkurse dalyvavo net 12 porų iš skirtingų globos įstaigų. Solidžiai vertinimo komisijai, kurią sudarė Lietuvos sutrikusios psichikos žmonių globos bendrijos vadovas Vaidotas Nikžentaitis, globos įstaigų administravimo tarnybos vyr. specialistė Aušra Bubulytė, iliuzionistas Mantas Wizard, žurnalistas, dainininkas, TV laidų vedėjas Marijus Mikutavičius ir Respublikinės Vilniaus psichiatrinės ligoninės soc. skyriaus vedėja Alma Bugenytė, teko nelengvas uždavinys įvertinti porų pasirodymą. Juolab, kad kiekviena pora pristatė skirtingą Zodiako ženklą. Vienos poros pirmumą teikė vaidybai, kitos – muzikai, trečios – šokiui.

Konkursas prasidėjo visų porų prisistatymu, po to konkurso vedėjai Rita Iliuk ir Vitalijus Špakovas pradėjo kviesti į sceną atskirų globos įstaigų poras: Visagino socialinės globos namų porai teko pristatyti Avino ženklą, Kupiškio socialinės globos namų pora pristatė Jaučio ženklą, Rokiškio rajono Skemų socialinės globos namų pora pristatė Dvynius, o Ukmergės r. Jasiuliškių socialinės globos namų porai teko pristatyti Vėžio ženklą. Iš trijų konkurse dalyvavusių porų pirmieji pasirodė Saulius ir Tatjana iš Pabradės socialinės globos namų. Saulius ir Tatjana pristatė Liūto ženklą ir už savo muzikalų ir artistišką pasirodymą pelnė nominaciją už artistiškumą. Zarasų socialinės globos namų pora pristatė Mergelės ženklą, Utenos socialinės globos namų porai teko pristatyti Svarstyklių ženklą. Pasvalio r. Lavėnų socialinės globos namų pora pristatė Skorpiono ženklą, šeimininkų – Strūnos socialinės globos namų – pora Jolanta ir Jurijus pristatė Šaulio ženklą ir po puikaus pasirodymo bei madų demonstravimo buvo apdovanoti Publikos numylėtosios poros nominacija. Švenčionių r. socialinių paslaugų centro pora Bronislava ir Zbignevas pristatė Ožiaragio ženklą ir laimėjo Seksualiausios poros nominaciją. Zodiako ženklų pristatymą užbaigė Panevėžio r. Jotainių socialinės globos namų pora, pristačiusi Vandenio ženklą, ir Vilniaus r. Prūdiškių socialinės globos namų pora, pristačiusi Žuvų ženklą.

Smagus buvo ir antrasis porų prisistatymas – madų demonstravimas. Čia net dizaineriai tam tikrų minčių galėjo pasisemti. Ir nors konkursas truko gana ilgai, bet niekas neskubėjo, džiaugėsi smagiais porų pasirodymais ir su jauduliu laukė apdovanojimų ceremonijos. Apdovanotos nominacijomis buvo visos poros, ir šis organizatorių sprendimas iš tiesų logiškas, nes visos poros buvo vertos Šauniausios poros titulo.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis