Mes turime 165 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:984
mod_vvisit_counterŠią savaitę:3707
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:55995
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Oficialiai atidarytos modernizuotos Sveikatos biuro patalpos

2012 m. vasario 22 d., trečiadienis Nr.15 (1158)

Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras (VSB) ilgą laiką neturėjo savo patalpų, bet įgyvendinus ES paramos projektą dabar turi šiuolaikiškai įrengtas patalpas, kurių oficialus atidarymas įvyko vasario 17 d. Pagrindinis vykdyto projekto tikslas buvo pagerinti Švenčionių r. savivaldybės VSB teikiamų paslaugų prieinamumą ir kokybę rajono gyventojams, vykdant infrastruktūros plėtrą. Iš pagrindinių tikslų išsirutuliojo ir pagrindinis projekto uždavinys – sukurti tinkamas sąlygas VSB vykdyti sveikatos priežiūros funkcijas, atnaujinant patalpas, techninę ir technologinę bazę. Trumpai drūtai tariant – modernizuoti VSB. Bendra projekto vertė 551238 litai. ES parama – 379167 Lt, Švenčionių rajono savivaldybės lėšos – 105159 Lt ir nacionalinės lėšos – 66912 Lt. Darbų atlikta tikrai daug, ir žvelgiant į gražiai sutvarkytas VSB patalpas, esančias Strūnaičio g. 3 Švenčionyse, sunku net įsivaizduoti, kaip apverktinai jos atrodė iki rekonstrukcijos pradžios – 2010 m. liepos 20 d. Projektas oficialiai baigtas vykdyti 2012 m. sausio 31 d., o, kaip minėjau, oficialus naujų Visuomenė sveikatos biuro patalpų atidarymas įvyko vasario 17 d.

Į oficialų atidarymą atvyko Švenčionių r. vadovai – meras Vytautas Vigelis, vicemerė Raja Krupenina, mero patarėjas Tadeušas Komaiška, medicinos įstaigų vadovai – Irena Politienė, Marija Daugirdienė, Vytautas Vaitkevičius, partneriai, darbus atlikusios UAB „Žeista“ gamybos direktorė Jolanta Kurtina ir kiti. Žinoma, didžiausia šventė buvo Švenčionių r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorei Daivai Vinogradovai ir nedideliam biuro kolektyvui. Juk puikiai įrengtose patalpose visiškai kita ir darbo kokybė. Beje, vykdant projektą, buvo atnaujinta ir 10 visuomenės sveikatos priežiūros specialistų, vykdančių sveikatos priežiūrą bendrojo lavinimo mokyklose, darbo kabinetai.

Pradėdama oficialią atidarymo ceremoniją VSB direktorė Daiva Vinogradova supažindino visus su pagrindiniais vykdyto projekto tikslais, uždaviniais ir pasiektais rezultatais.

- Turėdami tokias puikias sąlygas mes galėsime geriau atlikti savo darbą. Mes tikrai dirbsime ir stengsimės, kad mūsų veikla, mūsų teikiamos paslaugos rajono gyventojams būtų reikalingos ne tik tuos 5 metus, kuriuos garantuoja projekto vykdymas, bet ir ateityje, - baigdama sakė gerb. Daiva Vinogradova.

Rajono meras Vytautas Vigelis pasidžiaugė dar vienu atsinaujinusiu pastatu. Prisiminė biuro steigimo istoriją.

- Įsteigę VSB mes tikrai nepralošėme, o išlošėme, nes sveikatingumo prevencija - svarbus veiksnys šiuolaikiniame gyvenime. Ir naujose patalpose, manau, darbuotojams bus ne tik maloniau dirbti, bet ir ieškoti naujų darbo formų, - sakė rajono meras, sveikindamas Švenčionių r. savivaldybės VSB kolektyvą su įkurtuvėmis.

Po visų sveikinimų ir sveikinimo kalbų, skirtų naujų VSB patalpų atidarymui, biuro direktorė Daiva Vinogradova ir rajono meras Vytautas Vigelis perkirpo simbolinę juostelę, ir visi, atvykę į oficialią VSB atidarymo ceremoniją, turėjo puikią progą apžiūrėti gražiai sutvarkytas patalpas, jaukias darbo vietas.

Algis JAKŠTAS
 

 
Reklaminis skydelis