Mes turime 358 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2262
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18463
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94493
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Briedis, arba Ir aklai vištai grūdas nukrenta...

2018 m. gegužės 30 d., trečiadienis Nr.39 (1763)

Visada su įdomumu klausausi savo kolegų, bičiulių fotografų pasakojimų apie žvėrių ir paukščių fotografavimo subtilybes, apie tai, kiek dažnai tenka vargti, norint nufotografuoti didžiausią mūsų gamtos žvėrį – briedį ar kitus rečiau matomus žvėris. Tik stirnos dabar gana dažnas reiškinys ne tik laukuose, miškuose, bet ir ant kelio neduok, Dieve, su jomis susitikti. Retai ir kiškutį pamatysi.

Kadangi kantrybės laukti ir sėlinti neturiu, tai ir mano „fotomedžioklė“ kaip tai aklai vištai grūdas, jei klajodamas kažką „nupyškinu“, t.y. nufotografuoju, tai būna didžiausias laimikis.

Praeitą savaitę klajodamas rytais gana sėkmingai „pamedžiojau“. Pavyko ir kiškioką, kuriam baigėsi kantrybė sėdėti žolėje ir jis pradėjo bėgti, nufotografuoti, ir stirnas fotografavau. O štai sekmadienio rytą ir briedį „nupyškinau“. Važiuoju į tėviškę anksti ryte žvejoti. Galvojau galvojau ir nusprendžiau važiuoti nuo Švenčionėlių tiesiąja link Zablatiškės. Pravažiavęs Zablatiškę vėl važiuoju tiesiąja toliau. Privažiavęs miškelį nutariau į Ceikinius važiuoti kitu keliu, suku į dešinę ir savo akimis netikiu – stovi ant miško keliuko, kuriuo planavau važiuoti, briedis ar briedė (kas ten juos atskirs kai be ragų) ir žiūri į mane. Padariau porą kadrų per automobilio stiklą ir dar suspėjau išlipęs iš automobilio kelis kadrus padaryti.

Štai tokia buvo mano sėkmė sekmadienio, gegužės 27-osios, ryte. O kas dėl žvejybos, tai eilinį kartą grįžau tuščiomis, bet užtat visai neblogai baltąjį garnį nufotografavau. Paskui sėdėdamas pavėsinėj stebėjau ir fotografavau kieles. O žuvys... Bala nematė tų žuvų, galima ir prekybos centuose „pažvejoti“...

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis