Mes turime 415 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3717
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19918
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95948
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2018 m. birželio 9 d., šeštadienis Nr.42 (1766)

Pasirinko mirtį

Švenčionių r. PK birželio 1 d. gavo pranešimą apie lavoną. Paaiškėjo, jog aštuoniasdešimtmetė moteris, gyvenanti Švenčionėliuose, rasta pasikorusi savų namų prieangyje. Ant velionės kūno medikai aptiko stranguliacinę vagą. Lavonas mirties priežasčiai nustatyti nukreiptas į Teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Smurtavo prieš žmoną

44 metų Švenčionėlių miestelio gyventojas birželio 1 d. apie septintą valandą vakaro smurtavo savo namuose. Žodinio konflikto metu neblaivus (nustatytas girtumo laipsnis 1,76 promilės) vyriškis puolė mušti metais už save vyresnę savo žmoną. Moteris taip pat buvo neblaivi (nustatytas 2,53 promilės girtumo laipsnis). Jis griebė moterį už plaukų, koridoriuje pargriovė ją ant grindų, rankomis mušė per veidą, kojomis spardė per nugarą, šonus, rankas, taip sukeldamas fizinį skausmą.

 

Partrenkė pėsčiųjų perėjoje

Birželio 1 dieną, apie aštuntą valandą vakaro, Pabradėje automobilis ROVER 214, vairuojamas 86 metų vyro, partrenkė pėsčiųjų perėja ėjusį 47 metų vyrą. Transporto priemonės vairuotojas buvo blaivus, tuo tarpu nukentėjusiajam nustatytas 1,78 promilių girtumas. Greitosios medicinos pagalbos medikai traumą patyrusį ligonį pristatė į Švenčionių r. ligoninę, kur jam buvo nustatytas kairės rankos žastikaulio lūžimas. Iš eismo įvykio dalyvių paimtas kraujo mėginys.

 

Vairavo traktorių visiškai girtas

Birželio 1 d. Šutų kaime pareigūnų buvo sustabdytas traktorius MTZ 80L, kurį vairavo 42-ejų metų vyras. Patikrinę jo blaivumą policininkai įsitikino, kad vairuotojas visiškai girtas. Alkoholio matuoklis parodė 2,45 promilės.

 

Vairavo neblaivus

Gegužės 3 d. Kavaltiškės kaime (Adutiškio sen.), pareigūnai sustabdė mopedą LONGJIA EXACTLY 50. 29 metų vyrukas apie trečią valandą nakties prie vairo sėdo neblaivus. Alkoholio matuoklio duomenys rodė 1,55 promilės. Pažeidėjas uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę.

 

Kompanija sumušė du paauglius

Švenčionių r. PK birželio 3 dieną gavo pranešimą apie du sumuštus asmenis. Apie įvykį policiją informavusi švenčioniškė tikino mačiusi, kaip apie penktą valandą ryto Adutiškio gatvėje prie „Kebabinės“ iš automobilio VW išlipo 7 jai iš pažiūros nepažįstami asmenys. Vyrų kompanija pradėjo konfliktuoti su moters sūnumi, tuokart buvusiu šalia jos ir jo draugu. Incidento metu, kaip tikino moteris, 14 ir 15 metų paaugliai buvo sumušti.

 

Neblaivi žmona kumščiais auklėjo vyrą

Kumščiais santykius aiškinosi ir sutuoktinių pora, gyvenanti Murmų kaime. 57 metų neblaivi moteris birželio 3 dieną apie septintą valandą vakaro namuose puolė mušti savo bendraamžį vyrą. Daužė jį rankomis, draskė nagais, spardė kojomis, taip sukeldama nemenką fizinį skausmą. Moteriai nustatytas vidutinis girtumo laipsnis 1.73 prom. Agresyvi nukentėjusio vyro žmona sulaikyta ir uždaryta į Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK areštinę.

 

Savaitės statistika

Nuo 2018-05-28 iki 2018-06-03 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 122 informaciniai pranešimai, pradėti 9 ikiteisminių tyrimų.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyti 5 asmenys, iš jų 4 buvo neblaivūs. Laikino sulaikymo patalpoje patalpinti 4 asmenys. Areštinėje per savaitę pabuvojo 12 asmenų. Įtariami padarę nusikalstamą veiką 10 asmenų, suimtų asmenų buvo - 2, nuteistų/nubaustų nebuvo.

Iš viso surašyta 100 ANK protokolų, iš jų 72 KET. Neblaivių vairuotojų – 3, neblaivių dviratininkų – 7, be saugos diržų – 2, pėsčiųjų pažeidimai – 2, dviratininkų pažeidimai – 7, kita – 9. Kitų pažeidimų fiksuota 19: 3 girti viešoje vietoje, chuliganizmo atvejai – 6, viešosios rimties trikdymas – 1, melagingi pranešimai – 1, garbės ir orumo pažeminimas – 2,vaiko teisių pažeidimai – 1.

 

Švenčionių r. PK inf.

 
Reklaminis skydelis