Mes turime 354 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3467
mod_vvisit_counterŠią savaitę:35843
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:117592
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Modernaus šokio koncertas „Judesio pagauti“ švenčia penkiolikos metų sukaktį

2018 m. birželio 13 d., trečiadienis Nr.43 (1767)

Mokytojos choreografės Renatos Grigianecienės Švenčionėliuose ir Švenčionyse ugdomų šokėjų būrys didelis ir gražus. Jos vedamus šiuolaikinio ir sportinio šokio užsiėmimus mėgsta ir mažyliai, ir suaugusios moterys, ir grakščios gimnazistės, ir raumenimis besipuikuojantys gimnazistai. Mokytoja randa kalbą ir su „spygliuotais“ paaugliais, ir su kukliais tyleniais. Kiekvienam iš jų šokių pamokos padeda atsiskleisti, kūrybiškai pažvelgti į gyvenimą, būti fiziškai aktyviam, bendrauti kolektyve, susirasti naujų draugų. Nors visų laikų mokiniai į ją kreipiasi: „Mokytoja Renata“, tačiau ne familiariai, o su meile ir pagarba. Taip pat ir mokytoja – vaikus labai myli ir gerbia jų nuomonę, ir duoda suprasti, kad pamokos yra skirtos dirbti, o pajuokauti – pertraukėlės ir atokvėpio minutėlės.

Mokytojos Renatos šokėjai jau nuskynė nemažai apdovanojimų respublikiniuose, tarptautiniuose šokių konkursuose, ne vienam iš jų modernaus šokio pamokos padėjo surasti ir tolesnį gyvenimo kelią, pakeliauti po Lietuvą ir pasaulį. Tačiau bene daugiausia atgarsio ir dėmesio sulaukia visų Renatos kolektyvų baigiamasis sezono koncertas „Judesio pagauti“, kuris pasižymi ypatingu masiškumu, pasirodyti su didžiausiu malonumu atvyksta ir senokai mokyklinius suolus palikę šokėjai. Štai ir šiemet: pasirodė keletas anksčiau pas mokytoją Renatą šokusių jaunuolių, o Justė Šapokaitė ne tik šoko, bet ir pademonstravo puikų vokalą, atlikdama keletą dainų.

Šiemet „Judesio pagauti“ šventė 15 metų sukaktį. Kaip pabrėžė ir mokytoją Renatą sveikinusi Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos direktorė Daiva Veronika Gaidamavičienė, ir Švenčionių sporto centro sportinių šokių grupės „Volungės“ atstovės, ir jaunieji šokėjai, tai – tik paauglystė, ir linkėjo sulaukti žydinčios jaunystės, išmintingos brandos ir gražios senatvės...

Kasmet koncerto „Judesio pagauti“ dalyviai „puoselėja dar vieną tradiciją“ – šventę gausiai aplaisto ašaromis. Ypač abiturientai. Šiemet tai kolektyvas „Bingo“. Atlikę baigiamąjį šokį jie graudinosi dėkodami savo mylimai mokytojai Renatai, įteikė jai didžiulį svogūną (šis greičiausiai ir buvo ašarų kaltininkas), gėlių, laiškų, dovanų, o mokytoja graudinosi linkėdama jiems sėkmingo kelio ir dėkodama vaikams užkartu praleistas prasmingas akimirkas, o tėveliams – už vaikų palaikymą, laiką ir lėšas, skiriamas šokėjų drabužiams, pasirodymams ir kelionėms.

Kaip ir kasmet buvo šokėjų staigmenų mokytojai, buvo humoristinių pasirodymų. Ypač visus pralinksmino... baseinas, susimąstyti skatino ieškojimai uždengtais veidais ar lipnia juosta užklijuotomis burnomis. Kaip visada – nuobodžiauti neleidžianti mokytojos Renatos sukurta viso renginio režisūra ir kolektyvų pasirodymus apjungianti choreografija, šviesos, muzika. Įspūdingas finalas su tamsoje švytinčiais kostiumais ir uždegančia Maiklo Džeksono daina.

Tačiau buvo ir šis tas naujo – iki tol kaskart vykdavęs Švenčionėlių miesto kultūros centre 15 metų jubiliejinis „Judesio pagauti“ koncertas nusikėlė į Ignalinos kultūros centrą, kur šokėjams labai tiko didžiulė moderni scena, kokybiškas garsas, apšvietimas, erdvūs užkulisiai bei pakankamai vietos šokėjams persirengti, o žiūrovams – patogios kėdės ir išpuoselėta aplinka. Kadangi „Judesio pagauti“ labai populiarus renginys tarp švenčionėliškių ir švenčioniškių, tai ir į Ignaliną jie visi šeimomis ir draugų būreliais sugužėjo – tad salė buvo sausakimša.

Mokytoja R.Grigianecienė už šiltą priėmimą ir suteiktas sąlygas surengti koncertą nuoširdžiai dėkojo Ignalinos kultūros ir sporto centro vadovams bei darbuotojams.

Irena POŽĖLIENĖ