Mes turime 383 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3890
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14077
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90107
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Japonai sutiko Lietuvos premjerą piketu

2012 m. vasario 29 d., trečiadienis Nr.17 (1160)

Lietuvos premjerui Andriui Kubiliui lankantis Japonijoje vasario 21 d. 16 val. Tokijo laiku vyko piketas šalia Sumitomo Mitsui banko pastato (Chioda, Tokyo). Piketą organizavo Japonijos žaliųjų organizacijos. Piketuotajai laikė rankose plakatus su užrašais „STOP Hitachi Nuclear“ ir „Visaginas = Fukushima“.

„Mūsų partneriai Japonijoje nurodo, kad Lietuvoje pateikiama nepakankama informacija apie Visagino projektą. Akivaizdu, kad Vyriausybės skleidžiama opinija, neva visi japonai pritaria ketinimams statyti Lietuvoje elektrinę yra klaidinantys. Japonijos žaliųjų organizacijos supranta tikruosius Hitachi bendrovės ketinimus ir savo likimu jau patyrė ką gali reikšti atominės elektrinės avarijos padariniai“, – teigė LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Vienos piketo dalyvės nuomone, Fukušima vis dar yra tikra katastrofa – žmonės, vaikai, kurie gyvena netoliese, nuolat gauna didelius kiekius radiacijos. Pasak jos, branduolinė energetika yra brangi, nešvari ir labai pavojinga. Pasenusių branduolinių technologijų naudojimas Lietuvoje, kai japonai dar nėra įveikę Fukušimos krizės, labai neatsakingas elgesys.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga dalyvauja tarptautinėje nevyriausybinių ir politinių organizacijų koalicijoje prieš 3 atomines elektrines mūsų regione. 2011 m. pabaigoje kartu su Lietuvos, Baltarusijos ir Japonijos aplinkosauginėmis organizacijomis LVŽS pasirašė laišką, kuris skirtas Japonijos ir Lietuvos Vyriausybėms. Laiške pabrėžiama, kad be aptarimo su visuomene pasirašydama susitarimus su japonų kompanijomis, LR Vyriausybė įsipareigoja iš mokesčių mokėtojų pinigų remti itin pavojingas ir pasaulyje nebekonkurencingas technologijas. Taip pat laiške akcentuojama, kad naujos elektrinės statybos užsienio verslininkams atneš pelną, o Lietuvai – mirtiną riziką ir galimus nuostolius, susijusius su AE statyba, o vėliau – uždarymu ir atominių atliekų laidojimu. Šias problemas Vyriausybė neatsakingai užkrauna ateities kartoms.
 

 
Reklaminis skydelis