Mes turime 526 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:9116
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15526
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97275
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionių PRC šiemet baigė 136 absolventai

2018 m. birželio 30 d., šeštadienis Nr.48 (1772)

Dar vienai laidai birželio 27-ąją Cirkliškyje buvo įteikti Švenčionių PRC baigimo diplomai. Kažkaip stebėtinai gerą orą vis sugeba užsisakyti diplomų įteikimo dieną šios mokymo įstaigos direktorė Milda Gustienė-Vilniškė. Ir šiemet tik vienas kitas debesėlis plaukė giedru birželio dangumi. Į prasmingą renginį susirinko ne tik PRC pedagogai, absolventai, bet atvyko ir Seimo nario Gintauto Kindurio padėjėja Vida Rastenienė, LR Seimo nario Vytauto Rastenio padėjėjas Mindaugas Pauliukevičius, vicemerė Violeta Čepukova. Žinoma, pasveikinti diplomus gaunančių absolventų atvyko ir gausus artimųjų būrys.

Kaip ir pridera, šventė prasidėjo Lietuvos himnu, po to prieš oficialią pradžią skambėjo Lauros ir Julijos atliekama daina. Pirmieji sveikino ir nemažai padėkų įteikė LR Seimo narių padėjėjai Vida Rastenienė ir Mindaugas Pauliukevičius. LR Seimo narių Gintauto Kindurio ir Vytauto Rastenio padėkos ir dovanos buvo įteiktos Laurai Bagdonavičiūtei, Elenai Gudelienei, Mariui Gudelaičiui, Rūtai Laurinėnaitei, Dovilei Luneckaitei, Jekaterinai Rutkovskienei ir Kristinai Žilėnaitei. Sveikinimo žodį tarė ir gėles įteikė vicemerė Violeta Čepukova, o Švenčionėlių socialinių paslaugų centro dienos centro žmonių su negale socialinė darbuotoja, kuri, beje, dalyvavo ir vertinant diplominius darbus, Giedra Kaminskienė pasveikino daina...

Diplomus įteikė Švenčionių PRC direktorė Milda Gustienė-Vilniškė ir profesinio mokymo skyriaus vedėja Ilona Dicevičienė, dovanėles įteikė kuratorė Janina Raslanienė.

- Mokykla yra tokia įstaiga, kur laikas skaičiuojamas kitaip, ne kalendoriniais, o mokslo metais. Rugsėjo 1-ąją mes susitinkame čia žydint jurginams, birželio pabaigoje, kai pražysta mūsų šis pūkenis, žinome, kad diplomų įteikimas čia pat. Bus pati gražiausia šventė, kai atsisveikinsime su absolventais ir palinkėsim kolegoms gražios vasaros, kad pailsėję sutiktume rugsėjo 1-ąją. Tai vienas akcentas. Kitas akcentas, kurį noriu paminėti, tai profesinio mokymo simbolis. Švenčionių progimnazijoje vyko karjeros dienos ir buvo daug įvairiausių veiklų. Mokiniai matavosi mokslininko, pasieniečių, gaisrininko rūbus... ir sėdi toks šeštokas ir sako: „Aš būsiu virėju“. „O koks motyvas“, - klausiam. O jis sako: „Nepavalgęs nei į kosmosą nuskrisi, nei mokslininku tapsi, nei pasieniečiu.“ Čia aš kalbu apie vieną profesiją, bet šiandien mes išleisim 7 profesijų atstovus, ir jų pagrindinis uždavinys – mokėti dirbti rankomis, o protingas kompiuteris joms turi vadovauti. Tikiuosi, kad tokius protingus žmones mes šiandieną išlydėsime į gyvenimą, - prieš įteikdama absolventams diplomus kalbėjo Švenčionių PRC direktorė Milda Gustienė-Vilniškė.

Tiesa, ne visi absolventai atvyko į šventę, nes jau ir darbus turi, o tai akivaizdus įrodymas, kad Švenčionių PRC rengiami specialistai turi paklausą.

Šiemet Švenčionių PRC diplomus gavo 17 virėjų, 17 smulkaus verslo organizatorių, 22 socialinių darbuotojų padėjėjai, 12 smulkiojo verslo paslaugų tiekėjų, 5 padavėjai-barmenai, 15 automobilių kėbulų remontininkų, 21 statybininkas, 11 automobilių mechanikų ir 20 miško darbininkų.

Algis JAKŠTAS